in ,

Love, Death & Robots Bölüm Sıralamasının Cinsel Yönelime Göre Değiştiği İddiası Yalanlandı

Love, Death & Robots dizisinin bölüm sıralamasının cinsel yönelimlere göre değişiklik gösterdiği iddiası Netflix tarafından yalanlandı.

love death and robots kapak
- Reklam -
- Reklam -

Netflix arayüzünün kullanıcılarının daha önceki film ve dizi tercihlerinde tıkladığı kapak görsellerine göre değiştiği zaten konuşulan bir konuydu. Ancak Netflix geçtiğimiz gün ilginç bir iddia ile çalkalandı: İçeriklerin sıralaması cinsel yönelime göre de değişiklik mi gösteriyor olabilir mi?

İddia’nın kaynağı sitemizde de incelemesini yaptığımız Love, Death & Robots dizisini hedef alıyor. Tim Miller ve David Fincher öncülüğünde hazırlanan ve yetişkinlere yönelik bir animasyon dizisi olarak ortaya çıkan yapım, kısa zamanda çok konuşulmuştu.

Out in Tech yazarı ve Twitter kullanıcısı Lukas Thoms dizinin bölüm sıralamasının gidişatını, homoseksüel ve heteroseksüel arkadaşlarının sıralamasıyla karşılaştırdı. Çıkarılan yoruma göre izleme sırasında hangi bölümün olduğu tamamen kullanıcının cinsel yönelimine bağlı.

- Reklam -

İddianın sahibine göre dizinin bölüm sıralamaları cinsel yöneliminize göre değişiyor. Heteroseksüel arkadaşlarının aksine, Thoms’un kendi sıralaması lezbiyenler üstüne bir hikayeyi konu alan bir bölüm ile başlıyordu. Aynı yönelimdeki arkadaşlarına baktığında onların sıralamasının da aynı bölümle başladığını gördü.

- Reklam -

Ancak Netflix derhal olaya dâhil olarak iddianın gerçek olmadığını kesin bir dille açıkladı. Bu sıralamalar için de bir açıklamada bulundu.


“Daha önce Love, Death & Robots gibi bir dizimiz olmamıştı. Bu yüzden tamamen yeni bir şey deniyoruz: Dört farklı bölüm dizilimi sunuyoruz. Gördüğünüz versiyonların cinsiyetiniz, etnik kökeniniz veya cinsel kimliğiniz ile bir ilgisi yok -ki bunları zaten bilmiyoruz.”
Lukas Thoms daha sonrasında Netflix ile iletişime geçip bu açıklamanın doğru olduğunu dile getirdi. Keskin bir şekilde tartışılanın aksine cinsel yönelime göre bir sıralama yapılmıyor. Sıralamanın neye göre yapıldığını, algoritmanın nasıl işlediğini ise hâlâ net bir şekilde öğrenebilmiş değiliz.

Tüm bunlarla birlikte, her verinin pazarlama dünyasında öyle ya da böyle kullanıldığı bir çağda artık bu tip iddialarla insanların giderek paranoya sahibi olması da gittikçe normalleşiyor.

Siz ne dersiniz? Love, Death & Robots’un izleme sırası, sizce neye göre değişiyor?
Kaynak: AltPress

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

20 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for galeme galeme dedi ki:

    Ben kendime işsiz derdim daha beteri varmış. Dizinin içeriğiyle ilgilenmek varken oturmuş neye dikkat etmiş.
    Kayıp Rıhtım’ın buna haber değeri verecek kadar önemsemesine de şaşırmadım değil.

  2. Avatar for midousuji midousuji dedi ki:

    İddialar biraz paranoyakça gelse de dikkate değer bir haber olduğunu düşünüyorum.

  3. Avatar for ohyespatates ohyespatates dedi ki:

    Şu yazının gözümde hiç haber değeri yok. Bu sjwler ne zaman yok olacak acaba? İnsanları cinsiyetçilikle, faşistlikle suçluyorlar ama en büyük faşistliği, cinsiyetçiliği kendileri yapıyor. Bir insanın aklına böyle bir şey geliyorsa gerçekten cinsel eğilimlerle ilgili büyük bir problemi vardır, insanları suçladığı cinsiyetçiliğe kendisi bulaşmıştır. Gerçekten insanların görüşlerine, eğilimlerine saygı duyan ve sağlıklı bir düşünce sistemine sahip birinin aklına bunlar gelmez.

  4. Avatar for yasinfiction yasinfiction dedi ki:

    İşte bunların hepsi biraz yapay zeka, biraz da sıfır zeka.

  5. Avatar for midousuji midousuji dedi ki:

    Haberde cinsiyetçilikle vs. ilgili bir suçlama göremedim ben. Bir tespit yapıldığı iddia ediliyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

15 cevap daha var.

peri bacalari ust

Seçkide 117. Sayı: “Peri Bacaları Öyküleri”

dath maul ust

Darth Maul’un Çizgi Roman Serisi Şimdi Türkçe