in

Sınıfın En Güzel Kızı Hilal Geri Döndü, Kaçın!

Kenan Yarar’ın meşhur çizgi romanı Hilal, tekrar gözden geçirilmiş ve renklendirilmiş baskısıyla yeniden aramızda.

hilal ust
- Reklam -
- Reklam -

90’lı yıllarda mizah dergileriyle haşır neşir olduysanız, üstüne bir de HIBIR okuruysanız Hilal’i tanımamanız imkânsız. Usta çizer Kenan Yarar’ın ilk olarak 1994 yılında, “Sınıfın En Güzel Kızı” adıyla çizmeye başladığı Hilal o dönem çok popüler olmuş, yayın hayatına daha sonra L-Manyak’ta devam etmişti.

Şimdiyse daha önce hiç derlenmemiş maceraları, gözden geçirilmiş ve renklendirilmiş baskısıyla, Marmara Çizgi etiketiyle yeniden bizlerle buluşuyor. Arka kapak yazısı ve tanıtım metni şu şekilde:

hilal-1Bu kız sizi üzer… Birçoğunuzu üzmüştür de; çünkü sizin gözünüzde o, okulun en güzel kızı… Sizin için o, ergen düşlerinin vücut bulmuş hali… Binbir türlü hayal ve fantaziden oluşan bir âlem…Ama yanılıyorsunuz.

- Reklam -

Neticede onun da rüyaları var ve onun rüyaları sizin kâbusunuz. Evde, mahallede, otobüste, okulda dört bir yanını saran hastalıklı zihinlere ruhunu gasp ettirmeyen Hilal, arsızlığı ve şirretliğiyle tüm çarpık toplumların kâbusu. Hilal, kıvırcık koyun sürüsünün içinde zebani kulaklı bir doberman. Arzusu pörsümüş otorite figürlerine karşı eteği dizinin üstüne çıkan bir asi. Bu dünya onun için bir lağım çukuru, tatlı rüyalarının habis sonunda uyandığı cehennem. Bu cehennemin en serin yeri, Hilal’in kalbi ve Marmara Çizgi sizi bu serinliğe davet ediyor.

- Reklam -

Usta çizer Kenan Yarar’ın, ilk olarak 1994 yılında, “Sınıfın En Güzel Kızı” adlı çizgi öyküyle haftalık mizah dergisi HIBIR’ın sayfalarında hayat verdiği Hilal’in daha önce hiç derlenmemiş ilk dönem maceraları, tekrar gözden geçirilmiş ve renklendirilmiş çok özel bir edisyonla karşınızda.

Kenan Yarar’ın yazıp çizdiği Hilal #1, bu ayın başından itibaren tüm satış noktalarında. Ya da Marmara Çizgi’deki dostların hatırlattığı tabirle şöyle mi diyelim: Bayiinizden ısrarla isteyiniz!

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sabitfikir cervantes sayısı

SabitFikir’in Eylül Sayısında İspanyol Rüzgarları Esiyor

James and the giant peach

Roald Dahl’ın “Dev Şeftali”si Yeniden Beyazperdeye Uyarlanıyor