Menu
in

Yüzüklerin Efendisi Uyarlaması Sonrası Amazon’da İlk Kayıp Verildi: Dizi Geliştirme Başkanı Görevinden Ayrıldı

Amazon Studios’ta dizi geliştirme departmanına liderlik eden Marc Resteghini görevinden ayrıldı. Yüzüklerin Efendisi uyarlamasının ardından platformda çalkantılar devam ediyor.

Amazon Studios’ta televizyon dizileri geliştiren departmanın başındaki Marc Resteghini’nin görevinden ayrıldığı açıklandı. Prime Video’da yayınlanan Yüzüklerin Efendisi dizisi The Rings of Power sonrası çalkantılı süreç devam ediyor.

Amazon Studios geniş çaplı bir değişimin eşiğinde. Platformun 8 yıllık tecrübeli içerik yöneticisi Marc Resteghini görevinden ayrılıyor. Resteghini’nin görevi ise televizyon bölümünün başkanı Vernon Sanders’ın bölümüne devrediliyor.

Prime Video tarafında oldukça hareketli günler yaşanıyor. Uzun süredir şirkette görev yapan ve içerik geliştirme kısmında aktif görev alan Marc Resteghini, Amazon yönetiminden ayrılıyor. Şirketten konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmasa da yönetim anlayışındaki değişiklikler dolayısıyla Resteghini’nin görevden ayrıldığı iddia ediliyor. İçerik yönetimi ise Global Television bölümü yöneticisi Vernon Sanders’ın altında çalışan, Kreatif İçerik Stüdyosu Başkanı Nick Pepper ve Dizi Başkanı Laura Lancaster arasında paylaştırılıyor.

- Reklam -

Hayranların dikkatini çeken ise Amazon tarafındaki bu yönetimsel değişikliğin, 1 milyar dolar harcanarak dizi tarihinin en yüksek bütçeli yapımı The Rings of Power’ın sezon finalinden sonra gelmiş olması. Film eleştirmeni Chris Gore, dizinin genel anlamda beğenilmediği ve bunun sonucunda Prime Video yöneticilerinin kapsamlı bir yeniden yapılandırma sürecine gireceğini söylemişti. Dolayısıyla içerik üretimi noktasında yaşanan bu değişikliğin The Rings of Power’ın ekranda yaşadığı başarısızlıktan ötürü olabileceği düşünülüyor.

Daha önce yapılan bir değerlendirmede, Prime Video’nun kaderinin Yüzüklerin Efendisi dizisinin başarısına bağlı olduğu kaydedilmişti.

Amazon Studios Televizyon Departmanını Elden Geçiriyor

Prime Video’nun en sevilen işlerinde izi bulunan Marc Resteghini’nin ilerleyen süreçte şirketin kendisini yeni projelere dahil etmesi için masaya oturduğu söyleniyor. The Marvelous Mrs. Maisel, Jack Ryan, Patriot, The Summer I Turned Pretty, The Terminal List ve Underground Railroad gibi yapımları dijital platforma çekmeyi başaran isim 2014 yılından bu yana Amazon bünyesinde çalışıyordu.

Resteghini’nin görevini üstlenen Pepper ve Lancaster ise 2021 yılında Prime Video’nun yönetimsel dönüşümü süresinde şirkete dahil olmuştu. Lancaster, The Expanse ve Solos gibi yapımlarda yer almış ve daha öncesinde ise NBC Entertainment bünyesinde Hannibal, Grimm, The Night Shift ve Parenthood gibi dizilerin yapımcılığını üstlenmişti.

Nick Pepper, Amazon’a katılmadan önce ise Legendary Television and Digital Studios altında çalışmıştı. Amazon’da ise Carnival Row ve Paper Girls gibi yapımlarda kendisine yer buldu.

Amazon Studios bünyesine katılan MGM’in TV departmanı ise bu değişiklikten etkilenmeyecek.

Siz Prime Video tarafında yaşanan bu değişim hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version