Menu
in ,

HBO Max’in Türkiye Faaliyetlerinin Durdurulduğu İddia Edildi

HBO Max, Türkiye faaliyetlerini askıya almış olabilir. Warner Bros. Discovery’nin dijital yayın platformu hakkında çarpıcı bir iddia öne sürüldü.

HBO Max, Türkiye faaliyetlerini durdurmuş olabilir. Ülkemizde yakın gelecekte yayına başlayacağı düşünülen dijital yayın platformu hakkında önemli bir iddia ortaya atıldı.

Birsen Altuntaş’ın haberine göre HBO Max, Türkiye dahil birkaç ülkedeki çalışmalarını durdurma kararı aldı. Kararın sebebi hakkında bir bilgi paylaşılmazken resmi ağızlardan da herhangi bir doğrulama alınamadı.

Netflix ile başlayan dijital yayın platformu furyası Disney’in Disney+’ı, Apple’ın Apple TV+’ı, Amazon’un Amazon Prime Video’su ile devam etmişti. Warner Bros. ise geniş bir içerik havuzuyla HBO Max’i piyasaya sürmüş ve platform kısa zamanda birçok ülkede yayına girmişti.

- Reklam -

Discovery ile birleştikten sonra yönetim kademesinde ve işleyişte önemli değişikliklere giden şirket, CNN+’ın fişini çekmiş, birçok diziyi iptal etmiş, önce HBO Max’te çıkması planlanan filmler için yeniden sinema yolunu açmıştı.

HBO Max Türkiye Planları Hakkında Henüz Resmi Bir Açıklama Yok

Platformun 2022 yılı sona ermeden Türkiye’de de yayına girmesi bekleniyordu. HBO ve HBO Max’in dünya çapında yaklaşık 80 milyon aboneye sahip ve her iki platform, 2022’nin ilk çeyreğinde 3 milyon yeni abone kazanmayı başardı. Aynı dönemde Netflix uzun yıllar sonra ilk defa abone kaybı yaşadığını açıklamıştı.

Türkiye İçerik İcra Direktörlüğünü Mia Edde’nin üstleneceği platformda, başyapımcılık görevi için Nermin Eroğlu seçilmişti.

Dijital yayın platformu, geçen haftalarda OJO Pictures’tan Kör Nokta adlı diziyi satın almıştı. Başrollerinde Nejat İşler ve Aslıhan Gürbüz’ün yer alacağı yapımın çekimleri ise bir türlü başlayamamış, ardından da ertelenmişti. Bu erteleme kararında, kanalın Türkiye dahil bazı ülkelerde yayına gireceği tarihi ertelemesinin etkili olduğu öne sürülüyor.

Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network, Adult Swim, Wizarding World, Discovery Channel ve Max Originals gibi markaların içeriklerini tek çatı altında toplayan platform; güçlü yayın yelpazesiyle pazarda önemli bir konuma sahip.

Discovery’nin BluTV Yatırımı

Öte yandan geçen yıl, bu sene Warner Bros. ile birleşen Discovery, Türkiye’de yayın yapan BluTV’ye ortak olmuştu. Bu sebeple birçok HBO ve Discovery içeriği, ülkemizde BluTV üzerinden erişilebilir konuma gelmişti.

HBO Max gecikmesinin BluTV’ye lisanslanan ortak içeriklerle mi ilgili olduğu sorusu ise henüz yanıt bulamadı.

Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Birsen Altuntaş

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version