Menu
in

House of the Dragon Dizisinden İlk Görseller Paylaşıldı: Taht Oyunları Dönüyor!

House of the Dragon dizisi için ilk bakış görselleri geldi. Yeni Game of Thrones yapımının prodüksiyon süreci devam ediyor.

HBO yeni Game of Thrones yan dizisi House of the Dragon için dan ilk tanıtım görsellerini paylaştı. Targaryen Hanedanı’na odaklanan yapımın prodüksiyon sürecine geçen ay başlanmıştı.

Yeni diziden paylaşılan ilk görsel serinin başkarakterleri Prenses Rhaenyra ve Prens Daemon Targaryen’i seyircilere tanıtıyor. Emma D’Arcy ve Matt Smith’in canlandıracağı karakterler Targaryen İç Savaşı’nın hemen öncesinde yaşanan taht oyunlarının esas oyuncuları olacak.

Fotoğraflarla birlikte HBO içerik yöneticisi Casey Bloys’tan dizinin prodüksiyon sürecine dair açıklamalar da geldi. Bloys, daha önce House of the Dragon dizisinin Daenerys Targaryen’in atalarına odaklanacağını da açıklayan isimdi. Bloys’un açıklamalarına göre dizinin genel yönetmenleri Miguel Sapochnik ve Ryan J. Condal uzun süredir senaryoyu hazırlamakla uğraşıyor. İlk sezonun 10 bölümünün de senaryosu farklı aşamalarda taslaklara sahipmiş.

- Reklam -

House of the Dragon Orijinal Game of Thrones Hikayesinin 300 Yıl Öncesini Konu Alıyor

House of the Dragon, seyircileri orijinal Game of Thrones serisinden 300 yıl geçmişe götürecek ve Daenerys’in ataları Targaryen Hanedanı’nın çöküşünü konu alacak.

Diziyi Buz ve Ateşin Şarkısı yazarı George R.R. Martin ve Colony dizisinin genel yönetmeni Ryan Condal birlikte hazırladı. House of the Dragon dizisinde genel yönetmenlik görevini üstlenen Miguel Sapochnik, Game of Thrones’un Hardhorne ve Battle of Bastards gibi sevilen bölümlerinde yönetmenlik koltuğuna oturmuştu. Yapım, Martin’in Fire and Blood kitabından ekrana uyarlanıyor.

Dizinin oyuncu kadrosunda Kral Viserys rolüyle Paddy Considine (The Outsider), Mysaria olarak Sonoya Mizuno (Devs), Ser Crinston Cole rolüyle Fabien Frankel (The Serpent) ve Prenses Rhaenys Velaryon olarak Eve Best (Nurse Jackie) bulunuyor.

Diziyle ilgili gelen geçmiş haberlerden sonuçları Robert Baratheon İsyanı’na varan Targaryen İç Savaşı’nın işleneceğini öğrenmiştik. İlk sezonda iyi kalpli ve merhametli bir adam olarak anılan Kral Viserys Targaryen’in, genç kardeşi Prens Daemon Targaryen’in güç hırsı ve kızı Prenses Rhaenyra’nın akıl oyunlarıyla başa çıkma çabalarına tanıklık edeceğiz. İlerleyen sezonlarla birlikte Ejderhaların Dansı olarak anılan İç Savaş’ın en yoğun zamanları işlenecek.

Bundan başka üç Game of Thrones yan dizisinin de geliştirme aşamasında olduğunu hatırlatalım.

Dizi için heyecanlı mısınız? Yeni Taht Oyunları dizilerinden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Tv Line

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Yorum Yap

Exit mobile version