in

Yeni Game of Thrones Dizisi House of the Dragon’da Prodüksiyon Süreci Başladı

House of the Dragon dizisi resmi olarak prodüksiyon sürecine başladı. Yeni Game of Thrones yapımı için oyunculardan ilk fotoğraflar da geldi.

House of the Dragon dizisi prodüksiyon
- Reklam -
- Reklam -

Game of Thrones evreninde geçecek yeni dizi House of the Dragon için prodüksiyon süreci resmi olarak başladı. Targaryen Hanedanı’na odaklanacak dizi 2022 yılında HBO ve HBO Max ekranlarında olacak.

Dizinin resmi Twitter hesabında paylaşılan “Ateş hüküm sürecek” gönderisi ile dizinin resmi olarak prodüksiyon sürecine geçtiği ve 2022 yılında izleyicilerle buluşacağı duyuruldu.

Televizyon dünyasına farklı bir soluk getiren George R.R. Martin imzalı Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) ilk olarak 2011 yılında yayınlanmaya başlamıştı. Toplamda 8 sezon süren ve 2019’da macerasını tamamlayan Taht Oyunları; ardında pek çok öfkeli hayran bırakmıştı.

- Reklam -

Yine de Game of Thrones’un sektördeki rüzgârı birçok yapımcıyı heyecanlandırdı. Hemen her kanal “kendi Game of Thrones’unu bulmak” üzere yola çıktı. Amazon, Yüzüklerin Efendisi ve Zaman Çarkı gibi uyarlamalara yönelirken Netflix ise şansını The Witcher’da denedi.

HBO’nun planları ise tutmuş bir evrendeki pastayı genişletmekti. Hemen 2019’da yeni Taht Oyunları dizileri için işaret fişeği yakıldı.

Ana serinin sona ermesiyle Ak Gezenler’in ortaya çıkış öyküsünü anlatmak için Naomi Watts önderliğinde The Long Night adlı bir diziye başlandı. Ancak bu yapım pilot bölüm sonrası iptal edildi.

House of the Dragon Dizisi George R.R. Martin’in “Fire and Blood” Kitabına Dayanıyor

Yeşil ışık yakılan bir başka dizi olan House of Dragon ise sonunda prodüksiyon aşamasına geçmeyi başardı. George R.R. Martin’in Fire and Blood kitabından uyarlanan eser Targaryen Hanedanı’nı konu alıyor. Dizinin ilk sezonu toplamda 10 bölümden oluşacak. İlk birkaç bölümün yönetmenliği ise Miguel Sapochnik’e emanet. Yapımın başrollerinde ise Matt Smith, Olivia Cooke, Paddy Considine, Emma D’Arcy ve Sonoya Mizuno yer alıyor.

House of the Dragon oyuncu kadrosu

Bu akşam yapılan resmi duyuruda, oyuncu kadrosunu bir okuma masasında görme fırsatı yakalıyoruz. Bununla birlikte oyuncuları ve rollerini duyuran ayrı fotoğraflar da paylaşıma sokuldu.

- Reklam -

House of the Dragon Oyuncuları

Rolleri açıklanan isimler şu şekilde:

Prenses Rhaenyra Targaryen rolünde Emma D’Arcy
The Sea Snake rolünde Steve Toussaint
Kral Viserys Targaryen rolünde Paddy Considine
Prens Daemon Targaryen rolünde Matt Smith
Alicent Hightower rolünde Olivia Cooke
Otto Hightower rolünde ise Rhys Ifans

Emma D’Arcy Princess Rhaenyra Targaryen - House of the Dragon
Emma D’Arcy Princess
Paddy Considine King Viserys Targaryen
Paddy Considine
Matt Smith as Prince Daemon Targaryen House of the Dragon
Matt Smith
Olivia Cooke Alicent Hightower
Olivia Cooke
Rhys Ifans Otto Hightower
Rhys Ifans
Steve Toussaint The Sea Snake
Steve Toussaint

Game of Thrones dizisinde karşımıza çıkan olaylardan yaklaşık 200 yıl öncesini konu alacak House of Dragon dizisi, adından da anlaşılabileceği gibi pek çok ejderhaya da konukluk edecek. Yapım, Targaryen Hanedanı’nın siyasi entrikaları, hiziplikleri ve aile kavgaları ile dolu olacak. Targaryen iç savaşı da bu dizide konu alınacak.

House of Dragon şimdiden 2022 yılının en çok beklenen televizyon olaylarından birisi olmayı başaracak gibi görünüyor.

Öte yandan 9 Voyages, Flea Bottom ve 10,000 Ships adlı üç yeni Taht Oyunları dizisi de şu anda ön geliştirme aşamasında.

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Kara_Hayat Kara_Hayat dedi ki:

    abi deniz yılanını siyahi bir aktör oynaması çok kötü evrene uygun olmamış

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Vakıf ve Dünya - Isaac Asimov

Vakıf ve Dünya: Isaac Asimov’un Bilimkurgu Serisi Sonraki Adım ile Devam Ediyor

He-Man Masters of the Universe Revelation Netflix

Netflix’in Masters of the Universe Dizisi, Öncesini Anlatan Çizgi Roman Serisi ile Geliyor