in

Neil Gaiman: “Netflix’in Sandman Uyarlaması Size Bir Kamyon gibi Çarpacak”

Neil Gaiman, Netflix’in The Sandman uyarlaması hakkında hayranları heyecanlandıran açıklamalarda bulundu. Dizi, 5 Ağustos’ta yayınlanacak.

Neil Gaiman: "Sandman Dizisi Size Çarpacak"
- Reklam -
- Reklam -

Neil Gaiman, yaklaşan Netflix imzalı The Sandman uyarlaması hakkında iddialı açıklamalarda bulundu. Ünlü yazar, dizinin izleyicilere “bir kamyon gibi çarpacağını” ifade etti.

Hayranlar, uzun süredir ekran uyarlamasını görmek istedikleri The Sandman için artık gün saymaya başladılar. Çıkışına yaklaşık 1 aylık bir süre kalan yapım, Neil Gaiman’ın aynı adlı çizgi roman serisinden uyarlandı. Yılın en beklenen yapımları arasında yer alan dizinin başrolünde Dream rolüyle Tom Sturridge yer alırken, kendisine Lucifer rolünde Gwendoline Christie, The Corinthian rolünde Boyd Holbrook, Roderick Burgess rolünde Charles Dance, Abel rolünde Asim Chaudry, Cain rolünde Sanjeev Bhaskar, Death rolünde Kirby Howell-Baptiste ve Gilbert rolünde Stephen Fry eşlik ediyor. Neil Gaiman da dizide David S. Goyer ve Allan Heinberg ile birlikte çalışıyor.

Gaiman için çizgi roman uyarlamasının en önemli yanı, doğru yapılması gerektiğiydi. Geçmişte, hem televizyon hem de beyaz perde uyarlaması olabilecekken çoğundan vazgeçti. Yeni uyarlama, DC Entertainment’ın şimdiye kadar ürettiği en pahalı televizyon içeriği olurken, Netflix’in de yapıma ciddi yatırım yaptığı biliniyor.

- Reklam -

the sandman dizi netflix

Ünlü yazar kitaplarının ekrana uyarlanması konusunda deneyimli bir isim. Daha önce American Gods, Good Omens, Coraline ve farklı yapıtları uyarlama aldı. Çoğunluğu başarılı oldu, ancak kötü bir uyarlamanın diğer tüm işlerinin tamamı üzerinde nasıl olumsuz etkileri olabileceğini biliyor. Total Film’e konuşan Gaiman, Netflix’te yayınlanacak uyarlamaya çalışmaya başlamadan önce biraz endişeli olduğunu dile getirdi.

“Her zaman bu noktaya gelebileceğimize dair bir inancım yoktu. Ama önemli olanın kötü uyarlamaların henüz tamamlanmadan durdurmak olduğuna inanıyordum. Kötü bir uyarlamayı yaparsanız bundan asla tam olarak geri dönemezsiniz.”

Neil Gaiman Dizi Uyarlaması İlhamını Howard the Duck Filminden Aldı

1986 yapımı Marvel filmi Howard the Duck, Neil Gaiman’a The Sandman’in canlı aksiyon uyarlamasını doğru yapması için ilham verdi. Yazar, Total Film’e yol gösterici yıldızının neden bu film olduğunu anlattı.

Neil Gaiman The Sandman Howard the Duck

- Reklam -

“Aptalca gelebilir ama 14 ya da 15 yaşındayken en sevdiğim çizgi roman Howard The Duck’tı. Steve Gerber, Gene Colan, Frank Brunner, hiciv, delilik, şan… George Lucas’ın film yapacağını duyduğumda çok heyecanlandım. Ve sonra film vizyona girdi. Howard The Duck kötü bir şakaya dönüştü. Bunun Sandman’e olmasını asla istemedim ve bunu yapabilecek senaryolar gördüm.

The Sandman, uzay ve zamanı, mitleri ve efsaneyi aşan bir hikâye. İster tarihi kurgu, ister korku ya da benzeri türden olsun, hiçbir bölüm aynı olmayacak. Yani ilk bölümü seyreden ve ’Beğendim! Bu büyük bir tarihi drama gibi, sadece içinde biraz okült şeyler var’ diyenler aslında sonrasında ne olacağını bilmeyecekler. The Sandman’in geri kalanı onlara bir kamyon gibi çarpacak.

5. bölümde ne kadar travmatik duygularda olsanız da 6. bölüm sizleri usulca öpecek ve ağladığınız gerçeğini gizlemek için beceriksizce gözlerinizi ovuşturacaksınız. Çünkü ’Aman Tanrım, bu şey çok iyi,’ diye düşüneceksiniz.”

Neil Gaiman’ın sözlerini fazla iddialı buluyor musunuz? Yoksa gerçekten de Netflix dizisinin dediği gibi bir etki yaratabileceğini düşünüyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Netflix Reklamlı Abonelik Seçeneği

Netflix’te Kriz Büyüyor: Medya Devi 300 Kişiyi Daha İşten Çıkardı

Madly Deeply The Diaries of Alan Rickman kitap

Alan Rickman’ın Günlükleri Okurla Buluşuyor