in

The Haunting of Hill House’un 2. Sezonunda Henry James’in Meşhur Korku Romanı Var

Netflix’in sevilen yapımlarından The Haunting of Hill House, tahmin ettiğimizden biraz daha farklı bir formatta geri dönüyor.

the haunting of bly manor
- Reklam -
- Reklam -

Shirley Jackson’ın meşhur korku klasiği The Haunting of Hill House (Tepedeki Ev) romanından uyarlanan dizinin yeni sezonundan haberler var!

Netflix’in Mike Flanagan tarafından çekilen korku yapımı The Haunting of Hill House, yetkililerin açıklamalarına göre değişik bir formatta bizimle buluşacak. Serinin artık “antolojik” bir düzende işleneceği belirtilirken yeni yapımsa The Haunting of Bly Manor olarak duyuruldu. Yeni sezonun ise 2020’de geleceği söylendi.

Yeni yapımla birlikte seri, Henry James’in kültleşmiş ve diğer pek çok yapıma da ilham vermiş hikâyesi The Turn of the Screw (Yürek Burgusu) kurgusundan da bağımsız bir hâl almış olacak.

- Reklam -

Her sezonda yeni bir hikâyenin işlendiği antolojik format, ekip için de birçok yaratıcı fikre öncülük edecek gibi görünüyor. Bu formatta ilerleyen ünlü yapımlardan biri olan Black Mirror her bölümde ilgimizi çekmeyi başarıyor.

İlk yapımın başarısının ardından yönetmen üzerinde bir baskı oluşmuş olsa da Tepedeki Ev’i izledikten sonra yeni sezonun da içimize sineceğinden eminiz. Biz şimdiden 2020’de korku dolu anlar geçirmeye hazırlanmışken sizi yeni yapımın Twitter’da duyurulan kısa fragmanıyla baş başa bırakalım:

Yeni format hakkında siz neler düşündünüz? The Turn of the Screw (Yürek Burgusu) sizce de dizinin olayına çok fazla uymuyor mu?

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Önceki sezon, “Shirley Jackson”, “Tepedeki Ev” etiketiyle sunulan Stephen Kingvari bir dizisiydi. İkinci sezonda da benzer bir işe kalkışmasınlar. Hazır ilk sezonun formülü tutmuşken, hani :sweat_smile:

  2. Avatar for Lik Lik dedi ki:

    Yaa bu haber beni çok mutlu etti. Yürek Burgusu’nu çok sevmiştim. Şimdi Mike Flannagan yapımından bir uyarlamasını izlemek harika olacak.

  3. Avatar for AeroKnight-sama AeroKnight-sama dedi ki:

    Yine aile draması olmasın da izleyelim çünkü birinci sezon cidden insanın ruhunu yaralıyor. Sevindim bu habere çok iyi diziydi.

  4. Avatar for Netero Netero dedi ki:

    İlk sezon aşırı kötüydü.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

oscar odulleri 91

91. Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu

Space Jam 2

Space Jam 2, LeBron James ile Geri Dönüyor!