Menu
in

Vakıf Dizisinin Çekimleri İzlanda’da Başladı!

Apple TV tarafından yayın hakları satın alınan Asimov’un ünlü bilimkurgu serisi Vakıf’ın (Foundation) çekimleri İzlanda’da başladı.

İlk olarak 2018 yılının nisan ayında dizi olacağı haberi gelen ve ardından üzerine birçok gelişmenin yaşandığı Vakıf (Foundation) dizisi çekimlerine nihayet başladı.

Hatırlayacağınız üzere diziyle ilgili son olarak geçtiğimiz ekim ayının sonlarına doğru kadronun netleştiği yönünde haberler almıştık. Isaac Asimov’un dünyaca ünlü bilimkurgu serisi Vakıf için Jared Harris ve Lee Pace ikilisinin başrolleri paylaşacağını öğrenmiştik. Şimdi de çekimlerin ilk başlangıç yeri belli oldu. Daha doğrusu çekimlerin başladığı da duyuruldu.

Daha önce Game of Thrones, Black Mirror ve hatta James Bond filmleri gibi birçok yapım için favori konum haline gelen İzlanda, şimdi de Vakıf serisini ağırlıyor. Yaklaşık 250 kişilik bir çekim ekibinin İzlanda’nın başkenti Reykjavík’te olduğu ve uzun bir süre burada konaklayacağı öğrenildi.

- Reklam -
Lee Pace ve Jared Harris

Vakıf Dizisinin 2021 Yılı İçerisinde Yayınlanması Bekleniyor

David S. Goyer ve Josh Friedman tarafından uyarlanan dizi oldukça dikkat çekici bir kadroya sahip. S. Goyer’ı The Dark Knight, Man of Steel, Batman v Superman gibi çizgi roman filmlerinde senarist olarak biliyoruz. Ayrıca kendisi Da Vinci’s Demons ve FlashForward dizilerinin de yaratıcısı. Josh Friedman adına ise Terminator: The Sarah Connor Chronicles ve Emerald City gibi dizilerden aşinayız. Friedman aynı zamanda geçtiğimiz ay vizyona giren Terminator: Dark Fate filminin de senaristlerinden.

David Ellison, Dana Goldberg ve Marcy Ross da dizinin yürütücü yapımcıları arasında yer alıyor.

Vakıf dizisinin yayın tarihi şimdilik belli değil fakat 2021 yılı içerisinde izleyicilerle buluşması planlanıyor. Apple Tv+ platformunun da 1 Kasım itibarıyla yayın hayatına başladığını hatırlatmış olalım.

Yeni gelecek dizi hakkında henüz bir şeyler söylemek erken olsa da sizler nasıl olacağını düşünüyorsunuz? Sizce Apple bu işin altından kalkabilecek mi? Kitapları doğru bir şekilde ekrana yansıtabileceklerini düşünüyor musunuz?

Kayıp Rıhtım Forum üzerinden görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Bilimkurgunun Kısa Tarihi

Kaynak: grapevine

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version