in

40. Yılında 40 Öyküyle Farklı Bir Açıdan Star Wars Raflarda

40 farklı yazarın Star Wars’un 40. yılı şerefine yazdığı 40 öyküden oluşan özel derleme Dex Kitap aracılığıyla bizlerle.

farkli bir acidan star wars ust
- Reklam -
- Reklam -

Uzun zaman önce, çok çok uzak bir galakside… Sinema severler Star Wars filmleriyle özdeşleşmiş bu kelimeleri beyazperdede ilk kez 41 yıl önce, 1977 yılının mayıs ayında gördü. Ve o zamandan beri çoğu bilimkurgu hayranı için hiçbir şey bir daha eskisi gibi olmadı.

Hayatımıza Jedi, Sith, Güç ve Işın Kılıcı gibi kavramların yanı sıra Darth Vader, Han Solo ve Yoda gibi kült karakterleri kazandıran bu unutulmaz uzay operası evreni geçen yıl tam kırk yaşına bastı. Bunun şerefine aralarında Christie Golden (Sislerin Vampiri), Paul Dini (Batman), Nnedi Okorafor (Binti), Pierce Brown (Kızıl Yükseliş) ve Ken Liu (Kralların Merhameti) gibi ünlü isimlerin de yer aldığı tam kırk farklı yazar bu evrende geçen yepyeni öykülere imza attılar. Öykülerin bazıları Qui-Gon Jinn ve Boba Fett gibi sevilen karakterleri konu alırken kimiyse Yavin savaşında Luke’la birlikte X-Wing kullanan bir pilot, Tatooine’de R2-D2 ile C-3PO’yı arayan Stormtrooperlar gibi yan karakterlerin başından geçenleri anlatıyor.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:
farkli bir acidan star wars25 Mayıs 1977’de Han Solo, Luke Skywalker, Leia Organa, C-3PO ile R2-D2, Chewbacca, Obi-Wan Kenobi, Darth Vader ve olasılıklarla dolu bir galaksiyle tanıştık. Ardından gelen 40 yıl içinde Star Wars, hayranlarına ve sanatçılara nesiller boyu ilham vererek eşi görülmemiş kültürel bir fenomene dönüştü. Star Wars evrenini oluşturan birbirinden tuhaf ve harikulade karakterler bizleri hep şu soruyu sormaya itti: Hepsi bundan mı ibaret?

- Reklam -

Bu müthiş derleme, filmlerde görüp de hikâyesini merak ettiğimiz diğer karakterlerin başlarından geçen maceraları anlatan 40 öyküden oluşuyor.

- Reklam -

Efsanenin 40. yılı Farklı Bir Açıdan Star Wars ile taçlanıyor!
Kerem Sanatel‘in çevirisiyle bizlerle buluşturulan 556 sayfalık derleme DEX Kitap aracılığıyla raflardaki yerini aldı. Güç sizinle olsun…

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

sirius deneyleri ust

“Argos’taki Kanopus Arşivleri” Üçüncü Kez Açılıyor

hicbir sey gorundugu gibi degil ust

Yerli Fantastik-Korkunun Son Meyvesi: Hiçbir Şey Göründüğü Gibi Değil!