in

Blade Runner’ın Uyarlandığı Kitap Tekrar Raflarda

Philip K. Dick’in en tanınan eserlerinden olan, Blade Runner filmine de ilham olan Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? romanı yeniden raflarda!

Blade Runner
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgunun usta kalemlerinden Philip K. Dick’in kült romanlarından Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? (Do Androids Dream of Electric Sheep?) yıllar sonra yeniden Türkçede.

Çığrından Çıkmış Zaman, Vulcan’ın Çekici ve Yüksek Şatodaki Adam gibi pek çok klasikleşmiş bilimkurgu eserinin altında imzası bulunan Philip K. Dick’in, belki de dünya çapında en çok tanınan eseri Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? oldu. Bunun sebebi ise elbette Ridley Scott’ın meşhur uyarlama filmi Blade Runner.

1982 tarihli Blade Runner, bugün hâlâ günümüzün önemli sinema yapıtları arasında gösteriliyor. Çoğu sinemasevere göre ise yönetmenin en başarılı işlerinden birisi.

- Reklam -

Kitabın Türkiye’deki yayım macerasına ise daha önce Bıçak Sırtı adıyla Kavram Yayınları tarafından 1996 yılında başlanmıştı. Sonrasında 2014 senesinde Altıkırkbeş Yayınları tarafından yeni bir baskı yapıldı. Ancak her iki baskı da okurlar tarafından özellikle çeviri konusunda ciddi eleştirilere maruz kalmıştı.

Alfa Yayınları, Philip K. Dick Külliyatını Tamamlamaya Devam Ediyor

Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?Alfa Yayınları bir süredir yazarın öykü ve roman kitaplarını dilimize kazandırıyordu. Kısa aralıklarla 20’den fazla K. Dick kitabını Türkçeleştiren yayınevi, İstanbul Kitap Fuarı Tüyap öncesi beklenen kitabı okurların karşısına çıkarttı.

Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? kitabı ile, K. Dick eserlerinde önemli bir açık kapatılmış oldu.

- Reklam -

İnsan ve androidleri birbirlerinden ayırmanın giderek imkânsızlaştığı bir dünyada geçen roman, kendisinden sonraki birçok edebiyat ve sinema eserini etkiledi.

260 sayfalık kitabın editörlüğünü Berna Kılınçer, çevirmenliğini ise Nur Yener üstleniyor. Kitabın kapak tasarımı ise Adnan Elmasoğlu’na ait.

Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi? romanı, Alfa Yayınları’nın Philip K. Dick kitaplığının 23. üyesi oldu.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    İthaki’ nin Silmarillionundan ağzım yandığı için can alıcı soruyu sormam şart: Kaç lira? :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Satürn

Satürn, Keşfedilen Yeni Fırtınasıyla Gündemde

Karides

Karides Benzeri Canlıların Yuvası Keşfedildi