in

Haruki Murakami, Bu Defa Öyküleri ile Raflarda: Birinci Tekil Şahıs

Haruki Murakami yeni kitabı “Birinci Tekil Şahıs” ile okurun karşısına çıkıyor. Öykü türündeki eser, Doğan Kitap tarafından yayımlanıyor.

Birinci Tekil Şahıs - Haruki Murakami
- Reklam -
- Reklam -

Haruki Murakami yeni kitabı Birinci Tekil Şahıs ile Türkçe raflarında. Eser, dilimize Doğan Kitap tarafından kazandırılıyor.

Çağdaş Japon edebiyatının önemli yazarları arasında bulunan Haruki Murakami, bu defa öyküleri ile okurun karşısına çıkıyor. Toplamda 8 öyküden oluşan kitapta başlıklar şu şekilde: Taştan Yastık, Krema, Charlie Parker Bossa Nova Çalıyor, With the Beatles, Yakult Swallows Şiir Seçkisi, Karnaval, Şiganavalı Maymunun İtirafı ve Birinci Tekil Şahıs.

Orijinal adı Ichininshōtansū olan kitap, ana dilinde ilk olarak Temmuz 2020 tarihinde yayımlanmıştı. Eser, yaklaşık bir sene sonra Türkçe olarak da okurlarıyla buluşmuş oldu.

- Reklam -

1949 yılında Kyoto’da doğan Murakami, Vaseda Üniversitesi’nde klasik drama eğitimi aldı. Her sene ismiyle Nobel Edebiyat Ödülü’nün yan yana getirildiği yazar, kariyerine 1979 yılında yayımladığı Rüzgârın Şarkısını Dinle ile başladı. En popüler eserleri arasında 1Q84, Sahilde Kafka ve Zemberekkuşu’nun Güncesi yer alıyor.

Birinci Tekil Şahıs – Haruki Murakami | Arka Kapak Tanıtımı

Birinci Tekil Şahıs - Haruki Murakami

Belki de bir anlamda gerçek aşktı bu. Ya da gerçek yalnızlık…

Hepimiz öyle ya da böyle maske takarak yaşıyoruz. Bu vahşi dünyada maske takmadan yaşanamaz çünkü. Kötü ruhların maskesinin altında meleklerin gerçek yüzü, meleklerin maskesinin altında kötü ruhların gerçek yüzü vardır. Sadece biri olması mümkün değildir.

Birinci Tekil Şahıs’ta sıra dışı kahramanların sıra dışı öykülerini anlatıyor bize Haruki Murakami. Ölüm ve aşk üzerine şiirler yazan bir genç kız, kadınlara evet kadınlara âşık olan ve onların isimlerini çalan bir maymun, çok çirkin ama tuhaf bir çekim gücüne sahip bir kadın, uydurduğu bir yazıyla bir caz sanatçısının yeniden “doğmasını” hatta albüm yayınlamasını sağlayan bir genç adam…

- Reklam -

Murakami’nin yazmak ve koşmak dışındaki üçüncü büyük aşkı beyzbol da var bu öykü seçkisinde.

Ve yazarın sizi gülümsetecek, şaşırtacak, beyzbol üzerine yazdığı muzip şiirler de…

Toplamda 152 sayfadan oluşan kitabın çevirmenliğini Ali Volkan Erdemir üstleniyor. Kitabı yayıma hazırlayan isim ise Handan Akdemir. Kapak tasarımını Geray Gençer’in gerçekleştirdiği eser Kasım 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Yazarın yayımlanan diğer kitaplarına sıralı olarak buradan göz atabilirsiniz.

Yeni Haruki Murakami kitabı Birinci Tekil Şahıs hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ben Stiller Cate Blanchett The Champions

Ben Stiller ve Cate Blanchett, The Champions Filmi için Bir Araya Geliyor

How I Met Your Father Dizisi

How I Met Your Father Kadrosundan İlk Fotoğraf Paylaşıldı