in ,

Pulitzer Ödüllü Bernard Malamud’un “Kiracı” Romanı Türkçe Raflarında

Bernard Malamud imzalı “Kiracı” Türkçedeki yerini alıyor. Pulitzer Ödüllü yazarın kitabı Kafka Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor.

Kiracı: Bernard Malamud Kitabı Türkçede
- Reklam -
- Reklam -

Kiracı Türkçe raflardaki yerini almaya başladı. Pulitzer Ödülü sahibi Bernard Malamud’un Türkçeye kazandırılan yeni kitabı, Kafka Yayınevi etiketini taşıyor.

1914 yılında doğan ve 1986 yılında hayatını kaybeden Amerikalı yazar Bernard Malamud, Brooklyn, New York’ta doğdu ve büyüdü. Columbia Üniversitesi’nde edebiyat okudu ve ardından Oregon State Üniversitesi’nde öğretmenlik yaptı. Daha sonra New York’ta liselerde İngilizce öğretmenliği yaparken kendi yazılarını da üretmeye devam etti.

Bernard Malamud’un yazdığı romanlar ve öyküler genellikle Yahudi-Amerikan deneyimine odaklanır. Eserlerinde insanın doğasındaki çelişkileri, ıstırapları ve umutları işler. Malamud, başarıya giden yolda çeşitli engellerle karşılaşan kahramanları ve onların içsel mücadelelerini anlatarak kendi tarzını oluşturdu.

- Reklam -

The Fixer (Tamirci) romanıyla 1967 yılında Pulitzer Ödülü’nü kazanan Malamud, ayrıca ikinci Ulusal Kitap Ödülü’nün de sahibi olmuştu. Yazarın diğer ünlü eserleri arasında The Natural (Doğal), The Assistant (Çırak), The Magic Barrel (Sihirli Fıçı) ve A New Life (Yeni Bir Hayat) yer alıyor.

Orijinal adı The Tenants olan ve ilk defa 1971 yılında yayımlanan Kiracı’nın tanıtım yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Kiracı – Bernard Malamud | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Kiracı - Bernard Malamud

New York’ta yıkık dökük bir apartmanın tek kiracısı olan Harry Lesser, on yıldır emek verdiği kitabını bitirmek için canla başla çalışır. Dairesini neredeyse hiç terk etmeyen, dış dünyadan bihaber Lesser, bir yandan da onu dairesini boşaltmaya zorlayan ev sahibi Levenspiel ile mücadele eder, fakat kitabını bitirmeden hiçbir yere gitmeye niyeti yoktur.

- Reklam -

Yıkık dökük, daireleri terk edilmiş binada kendisinden başka biri daha olduğunu keşfeder bir gün: Kitabını bitirmek için kendine gözlerden uzak, uygun bir yer arayan, huysuz, Afro-Amerikalı yazar Willie Spearmint. O dönem Brooklyn’de alevlenen Yahudi-Siyahi çatışmasına rağmen, ikilinin zamanla gelişen dostlukları, Willie’nin Lesser’dan taslağına yorum yapmasını istemesiyle gerilmeye başlar. Zoraki komşuluk ve sanatlarındaki gizli rekabetin çatışmalara neden olduğu ilişkileri, Willie’nin sevgilisi Irene’in hayatlarına dahil olması ve Levenspiel’in iki yazarı da evden çıkarmak için giriştiği savaşla tamamen değişir.

Bernard Malamud, Kiracı’da biri siyah, biri beyaz iki yazarın sanat anlayışları ve etnik kökenleri üzerinden insanın güvenilmezliğiyle yıkım ve şiddet potansiyelini gözler önüne seriyor.

Eserin çevirisini, Kafka Yayınevi’nden çıkan önceki Bernard Malamud kitaplarının bazılarında olduğunu gibi Seda Çıngay Mellor üstleniyor. Editörlüğünü ise Merve Akıncı Almaz yapıyor. Toplamda 192 sayfadan oluşan Kiracı’yı Haziran 2023 itibarıyla raflardan ve dijital kitap satış mağazalarından temin edebilirsiniz.

Daha önce Bernard Malamud kitabı okumuş muydunuz? Kiracı’nın konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da  paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

HBO Dizileri Netflix

HBO Yapımları Netflix’e Gelebilir: Warner Bros. Discovery’den Sürpriz Hamle

Indiana Jones - Helena Shaw Spin-off - Phoebe Waller-Bridge

Phoebe Waller-Bridge’in “Indiana Jones” Filmindeki Karakterine Odaklanan Bir Spin-off Çekilebilir