in

Savaşın Balkanlardaki İzleri “O Gece Gördüm Onu” ile Baştan Yazılıyor

Drago Jančar kitaplığı dilimizde genişlemeye devam ediyor. Dedalus Yayınları etiketiyle çıkan O Gece Gördüm Onu (I Saw Her That Night) raflardaki yerini aldı.

o gece gordum onu ust
- Reklam -
- Reklam -

Dedalus Yayınları, Slovenya edebiyatının önemli isimlerinden Drago Jančar’ın kitaplarını basmaya ve kitaplığını genişletmeye devam ediyor. Kürek Mahkûmu, Kehanet, Adsız Ağaç, Joyce’un Öğrencisi eserlerinden sonra yazarın 2010 yılında yayımlanan O Gece Gördüm Onu (I Saw Her That Night) adlı romanı da dilimize kazandırıldı.

Jančar’ın önemli işlerinden biri olarak görülen bu eserde, İkinci Dünya Savaşı’nda geçen bir aşk hikâyesine odaklanıyoruz. Çeşitli ödülleri de kucaklayan kitap, okuyucusunu savaşın Balkan coğrafyasındaki izlerine götürüyor.

Tanıtım bültenine bakalım:
o gece gordum onuDrago Jančar’ın başyapıtı olarak gösterilen O Gece Gördüm Onu, II. Dünya Savaşı sırasında geçen bir aşk hikâyesi. Jančar bu romanında savaşın Balkan coğrafyasındaki izlerine odaklanıyor. Burjuva bir kadın olan Veronika etrafında gelişen olaylar beş farklı kişinin ağzından anlatılıyor. Aşk, sadakat, dostluk, korku, acı ve ihanet tarihin en karanlık günlerinde kırmızı gözlü canavarlar gibi gölgede bekliyor.

- Reklam -

Bu romanıyla daha önce; Orhan Pamuk, Yaşar kemal, J. R. R. Tolkien, Níkos Kazantzákis, Heinrich Böll, Lawrence Durrell, Günter Grass, Yasunari Kawabata, Kōbō Abe, Gabriel García Márquez, Salman Rushdie, John Fowles, Philip Roth, Anthony Burgess gibi yazarların da aldığı Fransa tarafından verilen En İyi Yabancı Kitap Ödülü’nü kazandı.

- Reklam -

Ayrıca Avrupa Birliği Edebiyat Ödülü (Prix Européen de Littérature) de alan Drago Jančar, çağımızın en iyi yazarları arasında gösteriliyor.
224 sayfadan oluşan eserin çevirisi Neşe Ay Başman’a ait. Editör koltuğunda Baran Güzel oturuyorken, kapak tasarımıysa Barış Şehri tarafından yapılmış.

Raflardaki yerini aldı bile! Keyifli okumalar.

Cem Altınışık

1993 yılında Ankara’da doğdu. Çocukluğunun bir kısmını İzmir’de geçirdi ve şu an İstanbul'da yaşamakta. Psikoloji bölümünde eğitim gördü. Edebiyat, sinema, bilgisayar oyunları, müzik ilgisi ve bunları paylaşma sevgisiyle çeşitli kültür-sanat sitelerinde yazdı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

gizemleri sherlock gibi coz ust

Gizemlerin Peşinde Sherlock Holmes Olmaya Hazırlanın!

kader kilici inceleme

Witcher: Kader Kılıcı – Geç Kalmış Bir İnceleme