in

Philip K. Dick’in “Galaktik Çömlek Tamircisi” Adlı Romanı Raflarda

Philip K. Dick’in distopik romanı “Galaktik Çömlek Tamircisi,” Alfa Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

galaktik comlek tamircisi ust
- Reklam -
- Reklam -

Philip K. Dick’in İngilizce olarak 1969’da yayınlanan distopik romanı Galaktik Çömlek Tamircisi, yazarın birbirinden değerli romanlarını bizlerle buluşturmaya devam eden Alfa Yayınları’nın etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Roman her şeyin çöpe atılmak için plastikten yapıldığı, kullan-at bir toplum tarzını konu ediniyor. Size de oldukça tanıdık geldi, öyle değil mi? Keza günümüzde de durum pek farklı değil. Ana karakterimiz ise çömlek tamircisi Joe Fernwright. Elbette böyle bir toplumda kimsenin bir çömlek tamircisine ihtiyacı yok, sonuçta yenisini almak çok daha kolay. Eh, yapacak pek fazla işi olmayınca eğlenmek için kendisi gibi boş olan arkadaşlarıyla oyun oynayan Joe, bir gün Glimmung’un onun yardımına ihtiyacı olduğunu söyleyen bir not alır. Bir dakika ya, peki kim bu Glimmung, veya ne? Bir Tanrı mı, yoksa bir uzaylı mı? Genç bir kız mı, yoksa bir jiroskop mu? En önemlisi de neden kimsenin ihtiyaç duymadığı birinin yeteneklerine ihtiyacı var?

Konusuyla oldukça dikkat çeken romanın tanıtım bülteni ise şöyle;
galaktik comlek tamircisiTanrıların bile bazen yardım istediği olur. Şimdi de Glimmung’un Joe Fernwright’ın yardımına ihtiyacı var.

- Reklam -

Her şeyin plastikten yapıldığı kullan-at toplumunda yeteneklerine kimsenin ihtiyaç duymadığı bir çömlek tamircisidir o. 2046 yılında distopik bir ABD’de yaşayan, tek eğlencesi dünyanın dört bir yanında kendisi gibi bölmelerde yaşayan dostlarıyla “Oyun” oynamak olan Joe Fernwright bir gün Glimmung’dan yardımına ihtiyacı olduğunu söyleyen gizemli bir not alır. Peki ama Glimmung kimdir ve nedir bu Glimmung. Bir Tanrı mı, yoksa bir uzaylı mı? Genç bir kız mı yoksa bir jiroskop mu? En önemlisi de iyi mi, kötü mü?

- Reklam -

Ve bu roman, derin bir felsefi soruşturma mı bir deli saçması mı? Yoksa gerçeği arayanlar için ikisinin bir karışımı mı?
Çevirisini Murat Karlıdağ’ın, editörlüğünü ise Alfa Yayınları’nın diğer Philip K. Dick kitaplarından da tanıdığımız Berna Kılınçer’in üstlendiği 224 sayfalık romana fiziksel ve sanal mağazalardan ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz.

Halil Oğulcan Karamağara

Bir sürpriz yumurtanın içinde, 1994 yılında, İstanbul'da düşmüşüm annemin karnına. Mesela ağlamamışım doğduktan sonra. Tabii sonradan arayı kapattım. Şu anda Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesinde İngiliz Dili ve Edebiyatı okuyor, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Anime, dizi ve film izlemeyi çok severim. Okumayı da. Arada kendimi oyun oynamaya kaptırdığım da olmuyor değil. En çok da büyünce yazar olmak istiyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Sizin sorunuz sonrası tanıtım bülteni sürpriz bozan olmuş…:grinning: yok öyle değilse de siz ne olduğunu yazmayın benim için beklenti dışı sürpriz olsun

    Gerçeklik arayışı PKD’nin yaşamında kendi gerçeği olmuş gibi…

  2. Avatar for OgulcanKara OgulcanKara dedi ki:

    :smiley: O soruyu tam da böyle hissettirmek için yazmıştım aslında, cevabı kitapta gizli… O gerçeklik arayışı öyle çok hoşuma gidiyor ki, sanırım ben de kendi gerçekliğimi aradığım ve sorguladığım için olabilir. :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

andrzej sapkowski cdpr witcher

Sapkowski ve CDPR Anlaşmazlığı Çözüme Kavuştu

Y: Son Erkek Dizisi

Y: Son Erkek Dizisi’nin Gösterim Tarihi Belli Oldu