in

George R.R. Martin, Koronavirüs Sebebiyle Evden Çıkmadan Kış Rüzgârları’nı Yazıyor

George R.R. Martin, koronavirüs sebebiyle evde inzivaya çekildi. Yazar bu süreçte Kış Rüzgârları (The Winds of Winter) kitabını bitirmek istiyor.

George R.R. Martin Koronavirüs
- Reklam -
- Reklam -

Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin yayımlanmış son kitabı Ejderhaların Dansı (A Dance with Dragons), Game of Thrones dizisinin de ekranlarda gösterilmeye başlandığı 2011 yılında raflara çıkmıştı. Başladığı zamandan beri toplamda 73 bölümlük 8 sezonu olan dizi geçen sene sona erdi. Ancak George R.R. Martin tarafından yazılan Kış Rüzgârları (The Winds of Winter) isimli serinin altıncı kitabının yayın tarihi hâlâ belli değil.

David Benioff ve D.B. Weiss’ın yarattığı dizi beşinci sezonda Jon Snow’un ölümüyle birlikte kitap serisinin hikâyesini yakalamıştı. Bu noktadan sonra ise Martin’in notları ve danışmanlığı ile dizi devam etti. Martin’e göre dizinin hikâyeye sadık kalarak olayları anlatabilmesi için 13 sezon olması gerekiyordu. Weiss ve Benioff ise diziyi kısa tutmaya karar verdi ve 6. sezonda kitapları geçince olayların kısaca anlatıldığı, yüzeysel iki sezon yaptılar. HBO ise Westeros’un hikâyesini yazarın Fire & Blood (Ateş ve Kan) kitabından uyarlanan House of the Dragon isimli yan dizi ile anlatmaya devam edecek. Ayrıca ikinci bir yan dizinin de yapılması planlanıyor.

George R.R. Martin’den Koronavirüs Mesajı

George R.R. Martin The Winds of Winter

- Reklam -

George R.R. Martin de geçen günlerde kişisel blogunda koronavirüse ilişkin bir mesaj paylaştı. Mesajda güvenliği ve sağlığının yerinde olduğunu belirten yazar, Kış Rüzgârları kitabının tamamlanması ile ilgili şunları belirtti:
“Yaşım ve fiziki durumum göz önüne alındığında risk grubunda olduğumun farkındayım. Ama şu an için iyiyim ve olabilecek tüm önlemleri alıyoruz. Şu an kendi başımayım ve çoğu şeyden uzak izole bir yerdeyim. Çalışanlarımdan bir kişi benimle ilgileniyor sadece. Bunun dışında kimseyle görüşmüyor, şehir içine de gitmiyorum. Hatta gerçek hayattan çok Westeros’ta geçiyor zamanım. Her gün yazmaya devam ediyorum. Yedi Krallık’ta çok tatsız şeyler oluyor. Ama gerçek hayatta olduğu kadar değildir belki de.”
Martin kendine ait olan Meow Wolf, Jean Cocteau sineması ve The Stagecoach Kuruluşu’nun virüs sebebiyle kapanması hakkında bilgilendirme yaparak yazısına son veriyor.

Dizinin son sezonlarına yapılan olumsuz eleştirilere rağmen Martin’in yazma hevesini yitirmediğini görmek iyi. Dizideki sona karşın kitap serisinde beklentileri daha çok karşılayacak bir sonun yazılması isteniyor elbette. Nasıl olacağını bekleyip göreceğiz.

- Reklam -

Konu hakkında sizin düşünceleriniz nedir? Kış Rüzgârları’nı sizce ne zaman okuruz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşmayı unutmayın.


* Yan Lianke: “Koronavirüs Sonrasında Ne Olacak?”

Kaynak: Screen Rant

Melin Arda

1990 doğumluyum ve İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum.Mitoloji başta olmak üzere edebiyat, müzik ve yabancı diller ile ilgileniyorum. Çeviri yapmak ve dizi/film seyretmek bu alanları bir araya getirdiği için oldukça keyifli geliyor. Bunları yaparak ve seyahat ederek farklı hayatları ve bakış açılarını görmeyi seviyorum.

11 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Yazıyor yazmasına da bana hiç bitirecek gibi yazıyor gelmiyor.

  2. Avatar for bluesedai bluesedai dedi ki:

    George’cum Patrick Rothfuss’u da arayıp aynı şeyi tavsiye edebilir misin rica etsem?

  3. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Geç olsun, ama dizinin son sezonu gibi kötü olmasın diyorum ben.

  4. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

    Ben bu kitaba artık ihtiyaç duymuyorum çünkü bu çıksa da 7 yi yazamadan Martin mırt… Gider… Öyle de böyle de bu seri murdar oldu.

  5. Avatar for Asude Asude dedi ki:

    Şu adam kitabı bitirsin de koronavirüs bari bir işe yaramış olsun

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

6 cevap daha var.

Jared Leto Corona Virüsü

Jared Leto Çöldeki Meditasyonundan Çıktı: “Corona Virüsü’nden Haberim Yoktu”

İnsan Dokusunun Yerini Alabilecek Nanoyapılı Bir Malzeme Üretildi

İnsan Dokusunun Yerini Alabilecek Nanoyapılı Bir Malzeme Üretildi