in

Haruki Murakami’nin “Fırın Saldırısı” Raflarda

Japon Edebiyatı’nın aykırı yazarı Haruki Murakami’nin bir romanı daha dilimize çevrildi.

firin saldirisi ust
- Reklam -
- Reklam -

Kendine has üslubuyla hem Japonya’da hem de uluslararası alanda büyük saygınlığa sahip Haruki Murakami‘nin 1985 yılında yayınlanan kitabı “The Second Bakery Attack”, Fırın Saldırısı adıyla Türkçeye çevrildi. Eserin tanıtım yazısı şu şekilde:

firin saldirisiHaruki Murakami’den açlık ve suçun doğası üzerine tuhaf, gizemli ve yer yer komik bir suç öyküsü…

Karnımız açtı. Hayır, açlık demek yetmezdi buna. Sanki uzay boşluğunu yutmuştuk.

- Reklam -

Nereden çıkmıştı bu açlık hissi? Elbette yiyeceğimizin olmamasından. Neden yiyeceğimiz yoktu? Çünkü yiyecek karşılığında verecek değerli bir şeyimiz yoktu. Neden değerli bir şeyimiz yoktu? Sanırım hayal gücümüzün eksikliğinden kaynaklanıyordu değerli bir şeyimizin olmaması. Hayır, değil, belki de karnımızın aç olmasının nedeni, doğrudan hayâl gücü eksikliğimizdi.

- Reklam -

Tanrı, Marx ve John Lennon, hepsi ölmüştü. Karnımız açtı ve bu yüzden suç işleyecektik. “Ben artık sapıtmak üzereyim” dedi arkadaşım. Durumumuzu azıcık sözcükle ancak bu kadar güzel anlatabilirdi.

Doğan Kitap‘tan çıkacak kitabın çevirisini Ali Volkan Erdemir üstlenirken, kapak illüstrasyonuysa Kat Menschik‘e âit. Kitap bugünden itibaren tüm dijital ve fiziksel mağazalarda yerini alacak. Yazarın hayranlarına mutlulukla duyurulur.

İhsan Çağatay Boz

1991 yılında geldiğim bu dünyanın mevcut gerçekliğinden hiçbir zaman memnun olmamam hasebiyle oyunların ve kitapların sonsuz dünyasında yaşarken, her şeyi istediğim şekilde bükebildiğim öyküler yazıyorum. Tarih ve felsefenin yanı sıra insanlığın nükleer savaşlar, durdurulamayan virüsler veya kontrolden çıkan yapay zeka ile intihar ettiği veya karanlığa gömüldüğü eserlere de ilgim ve takdirim sonsuz. Son olarak, George Romero ile başlayan zombi sevdam katlanarak devam etmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

veba b

Seçkide Doksan Dokuzuncu Ay

mitoloji atolyesi

Mitoloji Atölyesine Katılmak İster Misiniz?