in

Haruki Murakami’nin Mesleğim Yazarlık Kitabı Çıktı

Japon yazar Haruki Murakami imzalı yeni bir kitap raflardaki yerini aldı. Mesleğim Yazarlık, Murakami’nin yazarlığa dair tespitlerini içeriyor.

Haruki Murakami
- Reklam -
- Reklam -

Haruki Murakami adıyla Türk okurları belki biraz  geç tanıştı. Ancak ilk günden itibaren ona büyük bir ilgi duyduğumuz kesin. İçinde bulunduğumuz yüzyılın en önemli yazarlarından birisi olarak gösterilen Murakami’nin yeni bir kitabı daha dilimize kazandırıldı.

Japon yazar Haruki Murakami eserlerini ülkemizde Doğan Kitap etiketi altında okuyoruz. Yeni kitap da yine aynı yayınevinden çıktı. Mesleğim Yazarlık raflardaki yerini almaya başladı bile.

Kitap, Murakami’nin İlham Veren Tespitlerini İçeriyor

Roman yazmayı, yüreğimizin karanlığına inmek olarak tanımlayan Murakami, yayımlanan yeni eserinde bir tür yazma dersi veriyor. Uzun roman yazmanın ne kadar yalnız bir iş olduğundan, yazarın bir başına ve sessizce yüklenebileceği yüklerden bahseden Murakami; son zamanlarda pek çok örneğine rastladığımız türde işlerden birisiyle karşımızda.

- Reklam -

Yine de Haruki Murakami gibi bir yazarın ilham veren tespitleri ve yazmaya dair düşünceleri her açıdan kıymetli olacaktır.

Usta yazarların edebiyata ve yazarlığa dair düşünceleri çoğu zaman ilgi çekici oluyor. Üstelik bu tip atölye kitapları sadece yazar adaylarınca değil, sıkı okurlar tarafından da merakla takip edilebiliyor.

- Reklam -

Ali Volkan Erdemir’in dilimize çevirdiği kitabın editörlüğünü Handan Akdemir üstlenmiş. 208 sayfalık eserin etiket fiyatı ise 29 TL olarak belirlenmiş.

1949 Kyoto doğumlu yazar, ilk kitabıyla 1979 senesinde Gunzou Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü. O vakitten beri de aralıksız üreten sanatçının en bilinen eserleri arasında 1Q84, Sahilde Kafka ve İmkânsızlığın Şarkısı gibi eserler bulunuyor.


* Beauvoir’ın Bütün İnsanlar Ölümlüdür’ü Yeniden Raflarda

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

bitki foto bilim

Bitkilerin Saldırı Anında İletişim Kurdukları Keşfedildi

Dave Gibbons

Dave Gibbons’ın Treatment Çizgi Romanı Uyarlanıyor