in

Dave Gibbons’ın Treatment Çizgi Romanı Uyarlanıyor

Madefire Studios, Watchmen’ın yaratıcılarından Dave Gibbons’ın bilimkurgu serisi Treatment’ın içerik haklarını aldı. Çizgi roman yakında dizi ya da sinemaya uyarlanabilir.

Dave Gibbons
- Reklam -
- Reklam -

Dave Gibbons, çizgi roman dünyasında illüstrasyonlarıyla dahil olduğu Alan Moore’un Watchmen’ı ve Mark Millar’ın Kingsman’ı ile bilinir. Watchmen, gelmiş geçmiş en çok satan çizgi romanlardan birisi. Hatta 20 Ekim’de HBO’da, 2009’da sinemaya uyarlanan çizgi roman ile aynı isimde bir televizyon dizisi de yayınlanmaya başlayacak. Kingsman’ın üçüncü uzun metraj filmi The King’s Man ise 20 Şubat’ta vizyona girecek. Yapım Disney ve Fox ortaklığı tarafından piyasaya sürülecek.

İşte şimdi, yine bir Dave Gibbons imzalı çizgi romanın uyarlama haberiyle karşı karşıyayız.

Treatment eşitsizlik, suç düzeyini azaltma ve kurumsal hırs temalarını işliyor. Çizgi roman üç küresel gerilemenin şekillendirdiği bir yakın gelecekte geçiyor. Eser, yaygın suçlar ve seyircilerin daha sansasyonel bir eğlence arzulaması üzerine; atanan eski askeri personel, eski yasa uygulayıcıları, spor yıldızları ve en kötü suçluları yakalayıp şiddetle ortadan kaldırmak için -kitlelere canlı yayın yapan- global bir yayının başlatılmasını konu alıyor.

- Reklam -

Treatment’ın Her Bölümü Farklı Şehirlerde Geçiyor

Treatment serisi Tokyo, Detroit, Seoul, Mexico City ve San Diego da dahil olmak üzere farklı şehirlerde geçmekte. Bölümlerin her biri sırasıyla kendi adını taşıyan şehirlerden alıyor. Detroit şehrini Gibbons yazıp tasarladı. Dizideki sonraki bölümler ise Kinman Chan, Doug Braitwaite, Robbie Morrison, Jimmy Broxton ve John Floyd tarafından yazılıp tasarlandı.

Treatment, Madefire’da bulunan 30.000 kitaptan biri. Ve okuma deneyimini yazıdan daha akıcı hale getirmek için Mediafire kendine özgü olan hareketli kitap formatını kullanıyor.

Yeni kurulan Madefire Studios, kendi bünyesindeki kitapları televizyon ve sinemaya uyarlama niyetinde.

- Reklam -

Gibbons, Madefire’ın çizgi roman hikâyelerini canlandırmak için teknolojiyi kullanarak yıllardır yayıncılığın öncüsü olduğunu ifade ediyor. Treatment’ın sinema ve televizyona yayılması ve bunun bir parçası olmasından dolayı heyecanlı olduğunu söyleyen Gibbons, uzun ve mutlu işbirliklerinin devamını iple çektiklerini de vurguluyor.

Gibbons, Madefire’ın danışma kurulunda olan Jacoway Austen, Karl Austen ve Harris Miller aracılığıyla Madefire’daki yerini aldı.


* Star Trek: Picard’dan Yeni Fragman Geldi

Aylin Gümüş

Kendisi bildi bileli hem oyun hem de teknoloji ile içli dışlı. İki yaşından beri oyun oynayan bir yazılımcı. Lovecraft ve Sherlock başta olmak üzere fantastik, bilim kurgu, korku, gerilim ve polisiye türlerini severek takip eder.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Haruki Murakami

Haruki Murakami’nin Mesleğim Yazarlık Kitabı Çıktı

nasa mars 2020

Keşif Aracı İniş Testinde Başarılı Oldu