in

Murakami’den “Rüzgârın Şarkısını Dinle” Raflarda

Haruki Murakami’nin gençliğinde yazdığı ve basılmasına yıllar sonra müsaade ettiği ilk eserlerinden “Rüzgarın Şarkısını Dinle” bizlerle.

Rüzgârın Şarkısını Dinle - Haruki Murakami
- Reklam -
- Reklam -

Japon edebiyatının en önemli isimlerinden Haruki Murakami’nin eserlerini bizlerle buluşturmaya devam eden Doğan Kitap, bu kez ünlü yazarın yirmili yaşlarının sonlarında, 1979’da yazdığı ve kitaplaştırılmasına ancak yıllar sonra izin verdiği “Rüzgârın Şarkısını Dinle” adlı kısa romanını bizlerle buluşturuyor.

Rüzgârın Şarkısını Dinle – Haruki Murakami | Arka Kapak Tanıtımı

Herkes yürekten verdiğinin karşılığını alır.

ruzgarin sarkisini dinleKesinlikle güzel biri değildi. Ancak “güzel biri değildi” demekle ona haksızlık etmiş olurum. “O, kendine yakışır güzelliğe sahip biri değildi” demek daha doğru bir ifade olur.Tek bir fotoğrafı var bende. Fotoğrafın arkasında tarih ve not da var; 1963 Ağustos. Başkan Kennedy’nin başından vurulduğu yıl. Yazlık bir yerlerde gibi, sahildeki dalgakırana oturmuş, biraz keyifsiz bir şekilde gülümsüyor.

- Reklam -

Saçı Jean Seberg modelinde kısacık kesilmiş, kırmızı çizgili kumaştan, uzun kollu bir elbise giymiş. Hem biraz tuhaf, hem de güzel görünüyor. İnsanın yüreğine dokunan bir güzellik bu. Kız arkadaşımın neden öldüğünü kimse bilmiyor. Kendisinin bilip bilmediğinden de şüpheliyim nedense.

- Reklam -

Haruki Murakami’nin yirmili yaşlarının sonunda yazdığı, çevrilmesine yıllar sonra izin verdiği ilk romanı Rüzgârın Şarkısını Dinle Murakami okurlarını şaşırtacak ipuçlarıyla dolu…

Çevirmenliğini Ali Volkan Erdemir’in üstlendiği 168 sayfalık eser geçen hafta itibariyle satışa sunuldu.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kandan ve kemikten cocuklar ust

Afrika Fantastiği “Kandan ve Kemikten Çocuklar” Bizlerle

marsa yolculuk ust

Yerli Bilimkurgu “Mars’a Yolculuk” Raflarda