in

Yerli Bilimkurgu “Mars’a Yolculuk” Raflarda

Genç yazarlarımızdan Ahmet Avcı’nın Türkiye’de geçen bilimkurgu romanı “Mars’a Yolculuk” raflardaki yerini aldı.

marsa yolculuk ust
- Reklam -
- Reklam -

Yerli bilimkurgu yazarlarımıza bir yenisi daha katıldı. Genç bir Türkçe öğretmeni olan Ahmet Avcı, Türkiye’de geçen ve dünyanın öteki şehirlerine, en sonunda da Mars’a dek uzanan ilk romanı “Mars’a Yolculuk” ile raflardaki yerini aldı.

Daha önce de yerli bilimkurgu yazarlarımıza verdiği destekle dikkatleri çeken Gürer Yayınları tarafından basılan roman Kuzey Carolina Üniversitesi’nden Nobel Kimya ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar ve Cambridge Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mete Atatüre gibi isimlerden övgü almış.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:
marsa yolculukTeknolojinin şaha kalktığı yakın bir gelecekte, tüm dünyayı yerinden oynatacak olaylar yaşanmaktadır. Böylesine heyecan verici sahnelerden oluşan bu romanda, bir yandan Mars’a yolculuk yapmanın hazırlık safhası bilimsel olarak tüm teferruatıyla anlatılır bir yandan da eş zamanlı ilerleyen olaylar silsilesinde başkarakter Profesör Fikret Kızılkum’un çeşitli adalarda, ülkelerde ve topraklarda çeşitli insanlarla maceraları
anlatılır.

- Reklam -

Ankara’dan Londra’ya, Washington’dan Panama Kanalı’na, Kuzey Kıbrıs’tan Midilli Adası’na ve son olarak, Dünya’dan Mars’a uzanan geniş yelpazeli bir yolculuğun atlasıdır Mars’a Yolculuk. Mars üçlemesinin ilkini oluşturan Mars’a yolculuğun bu hazırlık safhası; tarihten siyasete, felsefeden eğitime, ekonomiden coğrafyaya, kimyadan jeolojiye, müzikten fiziğe, biyolojiden astronomiye, edebiyattan sinemaya bağlanarak ve diğer disiplinler arası alanlarla ilişkilendirilerek anlatılmaktadır.

- Reklam -

Cesaretinizi kaybetmeyin; bu mukaddes görevi inşallah özveriyle yapmaya devam edersiniz. Ülkemiz adına ben size minnettarım.
Mars Üçlemesi’nin ilk cildi olması planlanan kitap kısa süre önce satışa sunuldu. Ahmet Avcı’ya yazarlık hayatında başarılar, sizlere de keyifli okumalar dileriz.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Rüzgârın Şarkısını Dinle - Haruki Murakami

Murakami’den “Rüzgârın Şarkısını Dinle” Raflarda

ice dragon ust

George R.R. Martin’in “The Ice Dragon” Adlı Fantastik Romanı Sinemaya Uyarlanacak