in ,

Neuromancer’ın Yazarına Büyük Onur

Ünlü bilimkurgu yazarı William Gibson “Büyük Usta” ödülüne layık görüldü.

william gibson
- Reklam -
- Reklam -

Amerikan Bilimkurgu ve Fantastik Yazarları Derneği (SFWA) tarafından 1975 yılından beri düzenlenen “Büyük Usta” ödülü bu sene William Gibson‘ın oldu.

Ülkemizde en çok Neuromancer adlı romanıyla tanınan Gibson aynı zamanda siberpunk türünün babası olarak da bilinir. Bugüne kadar birçok bilimkurgu romanına ve öyküye imza atan ünlü yazar ayrıca yazdıklarıyla The Matrix filminin de ilham kaynağı olmuştur. Bununla birlikte bu kıymetli yazarın kitaplarına dilimizde pek fazla rastlayamıyoruz maalesef. Neuromancer‘ın da dâhil olduğu Sprawl Üçlemesi Türkçeye Altıkırkbeş Yayınları tarafından çevrilmiş ama kötü çevirisi nedeniyle okurları üzmüştü. Mavi Karınca Üçlemesi‘yse Artemis Yayınları aracılığıyla basılsa da yayınevi ilk kitabı atlayıp sadece ikinci ve üçüncü cildi yayınlamıştı.

SFWA’nın düzenlediği Damon Knight Memorial Grand Master (Damon Knight Anısına Büyük Usta) ödülüyse bu sene 35. kez sahibini bulacak. Bu ödül daha önce bilimkurgu alanındaki üstün başarıları ve önemli katkılarından ödülü Ray Bradbury, Anne McCaffrey, Ursula K. Le Guin, Isaac Asimov, Robert Silverberg, Samuel Delany, Michael Moorcock, Harlan Ellison, Lary Niven ve Peter S. Beagle gibi ustalara verilmişti. Şimdi Gibson da adını hak ettiği üzere bu efsanelerin arasına yazdıracak. Ödül 16-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 54. Nebula Ödülleri töreninde takdim edilecek.

- Reklam -
- Reklam -

Dileriz Gibson ülkemizdeki şanssızlığını kırıp kendisine ve eserlerine hak ettiği özeni gösteren bir yayınevi aracılığıyla bizlerle buluşma şansını da yakalar.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

16 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    Neuromancer başlayıp okuyamadığım nadir kitaplardan. 6.45 telif hakkını artık alamasa da ( kötü çeviriler için de Tüketici hakem heyeti gibi çeviri hakem heyeti olsa keşke ) iyi bir çeviri ve editörlükle başka bir yayınevinden okuyabilsem.

  2. Avatar for Leingrad Leingrad dedi ki:

    Sprawl üçlemesini (Neuromancer, Count Zero, Mona Lisa Overdrive) İthaki basıcak diye biliyorum ben. En azından aşağıdaki diyalogdan öyle anlaşılıyor :slight_smile:

  3. Avatar for alper alper dedi ki:

    Umarım öyledir, İthaki basar bu seriyi.

    Bu arada forumun basılmayan serilerde yayınevlerini ikna etme eylemcisi olan @Wind 'ın kötü çeviriler için de yayınevi ikna turları yaptığını da görmüş olduk böylece. :grinning:

  4. Avatar for Gurlino Gurlino dedi ki:

    İthaki basarsa süper olur. Hemen büyük seçim siparişimi verir afiyetle kütüphaneme koyarım.

  5. Avatar for Wind Wind dedi ki:

    Umarım ithaki basar :slight_smile:

    Malazan’ı basacak bir yayınevi bulalımda ilk :slight_smile:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

11 cevap daha var.

firtinaisigi arsivi

Brandon Sanderson’ın Parlayan Şövalyeleri Hakkında Bildiğimiz Her Şey

hakan muhafiz ust

“Hakan: Muhafız”ın İki Sezonu Daha Onayı Kaptı