in

Neslihan Önderoğlu’nun Yeni Kitabı “Tuhaf Şeyler Oluyor Bay Tarantino” Raflarda

Ödüllü yazar Neslihan Önderoğlu’nun, ON8 Kitap’tan çıkan yeni kitabı “Tuhaf Şeyler Oluyor Bay Tarantino” raflardaki yerini aldı.

Tuhaf Şeyler Oluyor Bay Tarantino - Neslihan Önderoğlu
- Reklam -
- Reklam -

2012’de yayımlanan ilk öykü kitabı “İçeri Girmez miydiniz?” ile Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazandı Neslihan Önderoğlu. Öykülerine 2013’te Mevsim Normalleri ve 2014’te editörlüğünü yaptığı Karla Karışık adlı kış öyküleri seçkisiyle devam etmişti. İlk romanı 2015’te Günışığı Kitaplığı’ndan çıkan Bana Sesini Bırak‘tan sonra iki öykü kitabı daha okurlarla buluşmuştu. 2017’de ikinci romanı Ay Dolandı ON8 Kitap etiketiyle yayımlanmıştı.

Bu sene çıkan Yeryüzü Yorgunları’nı şimdi de yine ON8 Kitap etiketiyle Tuhaf Şeyler Oluyor Bay Tarantino takip ediyor.

Kitabın ana karakteri sinemayla ilgilenen ve film izlemeyi çok seven Evren’in üniversitenin sinema bölümünü kazanmasıyla bu bağımlılığı körükleniyor ve garip bir hâl almaya başlıyor. Tanıştığı insanları film yıldızlarına benzetiyor; Taksi Şoförü’nden Travis’le, Ucuz Roman’dan Mia Wallace’la takılıyor. Ta ki Evren’in aklı karışmaya ve işler çığrından çıkana kadar…

- Reklam -

Tuhaf Şeyler Oluyor Bay Tarantino – Neslihan Önderoğlu | Arka Kapak Tanıtımı

Cam kenarına dizili taburelere tüneyip, bir yandan önümdeki deftere bir gece önce seyrettiğim filmle ilgili notlar alırken, öbür yandan da çaktırmadan, gözucuyla onu izliyordum. Ona karşı hissettiğim şeyin ne olduğunu ya da aşk olup olmadığını anlamaya çalışıyor, ama bir türlü ismini koyamıyordum. Belki de çok fazla yalnızdım ve tutunacak bir duygu arıyordum. Ama aşk dediğin de neydi ki zaten? Sıkıcı hayat içinde açılan küçük bir pencere, zamanı gelmiş bir ihtimal. Şermin’i henüz sevmesem bile, sevebilme hatta âşık olabilme ihtimalim vardı.

Filmlerde repliğinden sıkılan karakterler nereye kaçar? Yaşadığı hayatın senaryosundan daralan, kendinden uzaklaşanlar ne yapar?

- Reklam -

Haldun Taner Öykü Ödülü sahibi Neslihan Önderoğlu’nun etkili üslubundan, kurguyla gerçeklik arasında sıkışmış bir sinema öğrencisinin sıradışı hikâyesi… Sinema tarihinin hafızalara kazınan film replikleri ve ölümsüz karakterleri eşliğinde, unutulmaz yönetmenlere göz kırpan roman, sıradan bir Anadolu kentini Hollywood’a dönüştürüyor. İlk satırından itibaren okuru soluksuz bir maceranın içine çeken kitap, bir yandan çok tanıdık bir yandan da hiç alışkın olmadığımız karakterlerle boyutlanıyor.

156 sayfalık bu eseri kitapçılardan temin edebilirsiniz. Önderoğlu’nu yeni romanı için tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Ensar Çırak

İzmir'de doğdu. İlkokulda dramayla uğraştı, futbol oynadı. Sonra basketbola sardı ve daha çok sevdiğini anladı. Küçüklüğünden beri oyunlara hasta. Fantastik edebiyat sever. Ortaokulda arkadaşıyla başarısız bir bilim kurgu denemesi oldu. Zamanında bir sürü balığı vardı ama şimdi hiçbiri yok. Şu sıralar İstanbul'da, üniversiteyle uğraşıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Harvard Dünya Edebiyatı Haritaları Sergisi

Harvard’da Dünya Edebiyatı Haritaları Sergisi

Forgotton Anne inceleme

Forgotton Anne: İşe Yaramaz Değilsin, Sadece Unutuldun