in

Fantastik Edebiyatın Öncülerinden Ouroboros Yılanı Raflarda

J.R.R. Tolkien öncesi fantastik edebiyatın dikkat çeken işlerinden birisi olan E. R. Eddison imzalı Ouroboros Yılanı, ilk defa raflarda.

Ouroboros Yılanı
- Reklam -
- Reklam -

İthaki Yayınları, Karanlık Kitaplık, Bilimkurgu Klasikleri, İthaki Modern gibi dizilerinin yanına geçtiğimiz aylarda bir yenisini ekledi. Unutulmuş Fantastik Klasikler Serisi, şimdilerde dördüncü kitabı olan Ouroboros Yılanı ile okurun karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

En başından on kitap olarak duyurulan Unutulmuş Fantastik Klasikler Serisi şimdiden dördüncü basamağına ulaştı bile. William Morris, George Macdonald ve James Branch Cabell gibi yazarlardan sonra sıra E. R. Eddison’a geldi.

Tam adı Eric Rücker Eddison olan 1882 doğumlu yazar, Türkçede ilk defa görücüye çıkmaya hazırlanıyor. 1922 tarihli The Worm Ouroboros ve 1935 – 1958 yılları arasında kaleme aldığı Zimiamvian Üçlemesi ile adından söz ettiren Eddison, günümüze dek birçok fantazi yazarını etkilemeyi başarmış.

- Reklam -

J.R.R. Tolkien Öncesi Fantazyanın Dikkat Çeken Örneklerinden Birisi Daha Raflarda

Özellikle fantastik edebiyatın babası olarak tanımlanan J.R.R. Tolkien’den önce, bu alanda nasıl işler kaleme alındığını göstermeyi hedefleyen seri; E. R. Eddison’ın önemli kitaplarından Ouroboros Yılanı da bünyesine katmayı başarıyor.

İblislerin dünyası ve cadıların toprakları arasında geçen, destansı bir savaşı konu alan Ouroboros Yılanı; şiir tadında havasıyla eski usul bir kahramanlık methiyesi olarak okurun karşısına çıkıyor.

- Reklam -

Çağının karmaşık hayatını, hayali bir dünyaya taşıyan E. R. Eddison, fantastik evren yaratımına erken dönemden önemli bir katkı sağlamayı başarıyor.

Ekim ayının son günlerinde, yavaş yavaş raflarda gözükmeye başlayan kitabın sayfa sayısı 552 olarak duyuruldu. Editörlüğünü Alican Saygı Ortanca’nın üstlendiği eserin çevirmeni Ezgi Altun.

Serinin beşinci kitabı için henüz bir tarih paylaşılmadı.

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kara veba olum şeytan

Bilim İnsanları Kötülüğün Kökenini Araştırdı

Kusursuz Cinayet

Çin Polisiyesi Kusursuz Cinayet Artık Türkçede