in

Pulitzer Ödüllü Şair Robert Frost’un El Yazması Şiiri Açık Artırmada

20. yüzyılın en önemli şairlerinden Robert Frost tarafından 1940’ta yazılan Stopping by Woods on a Snowy Evening şiirinin el yazması satışa çıkıyor.

Robert Frost şiir el yazması
- Reklam -
- Reklam -

Robert Frost imzalı meşhur şiir “Stopping by Woods on a Snowy Evening” açık artırma ile satışa çıkıyor. Eserin bizzat şair tarafından yazılmış bir el yazması yeni alıcısını bekliyor.

Amerikan sanatçı 20. yüzyılın en önemli şairlerinden birisi olarak anılıyor. Harvard Üniversitesi’nde eğitim gören Frost defalarca Nobel Edebiyat Ödülü’ne de aday gösterilmişti.

1924’te “New Hampshire: A Poem with Notes and Grace Notes”, 1931’de “Collected Poems”, 1937’de “A Further Range” ve 1943’te “A Witness Tree” adlı koleksiyonları Pulitzer ödüllerini kazandı. Eserlerinde var oluşu, yalnızlığı ve çok sevdiği New England’ı işledi.

- Reklam -

Keşfedilen kopya türünün tek örneği olmasa da, Lion Heart Autographs başkanı David Lowenherz’e göre oldukça nadir bir parça. Kendisi aynı zamanda açık artırmayı düzenleyen kişi olarak geçiyor.

Şair şiiri bir 1922 sabahı aniden gelen ilhamla, Shaftsbury’deki evinde yazmıştı. Yazdığı yer şu anda Robert Frost Stone Bennington Üniversitesi Ev Müzesi olarak kullanılıyor. Şiir, yazıldıktan bir sene sonra “New Hampshire” isimli koleksiyonda yayımlandı ve Pulitzer ödülüne layık görüldü.

Robert Frost İmzalı Şiir En Az 60 Yıllık

Elli senedir Frost’un yazılarının peşine düşen koleksiyoncu Lowenherz, yazarın kullandığı mürekkepten yola çıkarak kopyanın 1940’lara ait olduğunu düşünüyor. Kâğıdın sonunda “Miss Parson için,” ifadesi yer alıyor. Lowenherz kime yazıldığını keşfetmekte şimdilik başarısız olsa da, şair o dönemler okullarda konuşma yaptığı için, öğretmenlerden birinin ricası üzerine şiiri yazdığını düşünüyor.

Robert Frost şiir

Lowenherz seneler içinde Frost’a ait yalnızca 4 orijinal kopya gördüğünü söyledi. Bunlar “Stopping by” ve “The Road Not Taken” şiirlerine ait.

- Reklam -

ABD’de 19. yüzyılın ortalarında otograf koleksiyonculuğu bu sıralar oldukça revaçta. Bu yüzden Lowenherz tekliflerin daha da artacağından emin.

Açık artırmada ayrıca Charles Dickens’a ait orijinal bir el yazması da var. Bu, ABD’ye 1842’de gerçekleştirdiği meşhur seferden kalma. Şimdiye kadar Robert Frost’un şiirine teklifler tahmin edilen fiyatları aşıp 12.500 dolara ulaştı. Ön teklifler 18 Nisan 2021 tarihine kadar devam edecek ve müzayede saat 1’de gerçekleşecek.

Eserleri buraya tıklayarak adresinden görüntüleyebilirsiniz.

Robert Frost şiirleri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Bennington Banner

Fehim Nadirli

Mimarım. İTÜ mezunuyum. "Salgın" isimli bilimkurgu kitabım 2020’de yayımlandı. "Yazarlar ve Kitaplar" podcast'ini hazırlıyorum. Roman yazmakla uğraşıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dijital Chadwick Boseman Heykeli

Dijital Chadwick Boseman Heykeli, Kolon Kanseri Kurumunu Desteklemek Üzere Açık Artırma ile Satılacak

Vakıf ve Dünya - Isaac Asimov

Vakıf ve Dünya: Isaac Asimov’un Bilimkurgu Serisi Sonraki Adım ile Devam Ediyor