in

120 Yıllık Sahaflık Deneyimini Yarınlara Taşıyan “Sahaflar Çarşısı’nda Görüp İşittiklerim” Kitabı Raflarda

Turan M. Türkmenoğlu’nun “Sahaflar Çarşısı’nda Görüp İşittiklerim” kitabı okurla buluşuyor. Eser, Ötüken Neşriyat tarafından yayımlanıyor.

Sahaflar Çarşısı'nda Görüp İşittiklerim - Turan M. Türkmenoğlu
- Reklam -
- Reklam -

Turan M. Türkmenoğlu imzalı Sahaflar Çarşısı’nda Görüp İşittiklerim raflardaki yerini alıyor. Kitap, Ötüken Neşriyat etiketini taşıyor.

120 yılı aşkın bir süredir sahaflık mesleğini sürdüren bir ailenin son temsilcisi Turan M. Türkmenoğlu, deneyimlerini kurgu dışı bir kitapta bir araya getiriyor.

1951 yılında İstanbul’da doğan Turan M. Türkmenoğlu, sahafların dünyasıyla henüz 4-5 yaşlarındayken babasının yanında tanıştı. 1974 yılında Turan Kitabevi’ni açtı; sahaflık ve yayıncılık yaptı. 2001 senesinde Elif Kitabevi’ni devraldı. Ebru sanatına ilgi duydu ve Sudaki Nakış Ebru adlı eseri kaleme aldı.

- Reklam -

On Üçüncü Asr-ı Hicrîde Osmanlı Devlet Ricâli ya da Sonun Başlangıcı, Korkut Ata’nın Kitabı, Hakiki Kolay Elifba: Ali Haydar Elifbası, Şermin, Osmanlı Atları, Yarış Atları ve İdmanı adlı eserleri yayına hazırladı. Osmanlıca’ya İlk Adım: Eski Harfleri Okuma Kılavuzu, Türkçe Okunuşlu Osmanlıca Metinler: Osmanlıca Dersleri ve Ta’lîm-i Kırâat: Rik’a Yazı Okuma Kitabı II adlı eserleri yayımladı.

Türkmenoğlu okuru Sahaflar Çarşısı’nda başlayan uzun soluklu bir meslek yolculuğuna davet ediyor.

Sahaflar Çarşısı’nda Görüp İşittiklerim – Turan M. Türkmenoğlu | Arka Kapak Tanıtımı

Sahaflar Çarşısı’nda Görüp İşittiklerim - Turan M. Türkmenoğlu

Turan M. Türkmenoğlu, 120 yılı aşkın süredir sahaflık mesleğini sürdüren bir ailenin üçüncü kuşak temsilcisi… Sahaflar Çarşısı’nda Görüp İşittiklerim adlı kitabında duyduklarını ve tanıklıklarını aktarıyor. Kitap 20. yüzyılın başından günümüze kadarki kültür tarihimizin gizli kalmış yönlerine dikkat çekici bir katkı sunuyor; daha önce kayda geçmemiş pek çok hatırayı, anekdotu okuyucusuna ulaştırıyor.

- Reklam -

Kitabı okurken Celal Bayar’ın ileri yaşında bir suikastten nasıl kurtulduğunu öğrenecek, kendisinden habersiz yayın dünyasında kuş uçurtmayan Aziz Bozkurt’u tanıyacak, Reşadî Baba’dan Bektaşilik âdâbını öğrenecek, Necip Fazıl’ın M. Şevket Eygi’yi zor durumdan kurtarışını izleyecek ve Behçet Kemal Çağlar’ın eski nişanlısının metruk köşkünde anlatıcıyla beraber ürkeceksiniz.

Buradaki hatıraların bundan sonra edebiyat ve sanat mahfillerinde terennüm edileceğini, kulaktan kulağa yayılacağını tahmin etmek güç değil. Kimi zaman tebessümle kimi zaman hüzünle okuyacağınız bu kitabı bitirdiğinizde kendinizi Beyazıt’ta, Sahaflar Çarşısı’nda bulacaksınız.

Toplamda 633 sayfadan oluşan eserin editörlüğünü Oğuzhan Murat Öztürk ve Güler Doğan Averbek üstleniyor. Kitabın danışmanlığı Şaban Özdemir’e, son okuması Hüseyin Özdemir’e ait.

Sahaflar Çarşısı’nda Görüp İşittiklerim kitabı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Kayıp Rıhtım’ı Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Bear 2. Sezon Çıkış Tarihi Tanıtım

Komedi Draması “The Bear” 2. Sezon ile Geri Dönüyor: İşte Çıkış Tarihi ve İlk Tanıtım

Only Murders in the Building 3. Sezon Meryl Streep İlk Bakış

“Only Murders in the Building” 3. Sezondan Oscarlı Aktris Meryl Streep’e İlk Bakış