in

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın Yeni Genel Müdürü Ertuğrul Senem Oldu

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları yeni genel müdürünü buldu. Ahmet Salcan’ın 17 yıl sonra ayrıldığı koltuğa Ertuğrul Senem geçti.

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Yeni Genel Müdürü Ertuğrul Senem
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları yeni genel müdürünü buldu. Ahmet Salcan’dan boşalan koltuğa Ertuğrul Senem geçti.

Geçen ocak ayında yayınevinin genel müdürü ve genel yayın yönetmeni Ahmet Salcan, 17 yıllık görevinden ayrıldığını duyurmuştu. Salcan, yayınevi editörleri ve çevirmenlerine gönderdiği e-postada geçen 17 senelik süreçte yaşanan başarılara dikkat çekmiş, yayınevinin son dönemlerde kırdığı satış rekorlarını işaret etmişti.

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları 2020’de 16 milyon, 2021’de ise 18 milyon kitap satmayı başararak kendi rekorunu kırmıştı.

- Reklam -

Ahmet Salcan’ın ayrılığının ardından Salcan’ın kendi tercihiyle değil, banka yönetiminin isteğiyle görevden ayrıldığı ifade edilmişti. Ancak bu bilgi herhangi bir şekilde doğrulanmamıştı.

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Yeni Genel Müdürü Ertuğrul Senem, Uzun Yıllardır Banka Bünyesinde Görev Alıyor

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Ertuğrul Senem, 1990 yılından beri İş Bankası bünyesinde görev alıyor. A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı olarak başladığı görevine 1999 yılında Mevduat ve Bankacılık Hizmetleri’nde, 2001 yılında Finansal Yönetim’de ve 2003 yılında Strateji ve Kurumsal Performans Yönetimi Bölümü’nde devam etti. 2004 yılında aynı bölümde Birim Müdürü olarak görev alan Senem, 2006’da Müşteri Odaklı Dönüşüm (MOD) Programı’nın yönetildiği Değişim Yönetimi Başkanlığı’nda Birim Müdürü olarak çalışmaya başladı.

2008 yılında Rıhtım-Kadıköy/İstanbul Şube Müdürü olarak atanan Ertuğrul Senem, 2011 yılında Kurumsal Mimari Müdürü, 2017 yılında da Kurumsal Uyum Müdürü olarak görev aldı. Mali Tahlilci unvanına da sahip olan Senem, son olarak Türkiye İş Bankası A.Ş.’de Bilgi Güvenliği Koordinatörü ve 16 Kasım 2020 tarihinden beri Millî Reasürans T.A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Bunlarla birlikte Ertuğrul Senem, Türkiye İş Bankası A.Ş.’de başkan yardımcısı pozisyonunda da yer alıyor.

- Reklam -

Ertuğrul Senem’in genel müdürlük görevinin yanında ayrıca yayın yönetmenliğini de üstlenip üstlenmeyeceği ise şu an için bilinmiyor. İleriki bir tarihte genel yayın yönetmenliği pozisyonu için yeni bir isim açıklanabilir ya da Senem, Ahmet Salcan’da olduğu gibi bu rolü de beraberinde kendisi üstlenebilir.

Bu değişikliğin yayınevindeki işleyişi nasıl değiştireceği merakla bekleniyor.

Konuya dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Edebiyat Haber

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Göreve başlasın da duruma göre yazar çizeriz zaten. Şu an ön yargılı olmak istemiyorum o yüzden bir şey yazmayacağım.

    Bu arada resimdeki yer Cennet gibi bir yermiş :heart_eyes:

  2. Avatar for Entlovin Entlovin dedi ki:

    işlerin bir noktadan sonra bozulması çok zor, o yüzden isimler değişse bile devam eder bazı şeyler, ben öyle düşünüyorum yani, tabii yeni isimler katkı sağlarsa da çok güzel olur

  3. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Umarım daha da katkı sağlayarak yol aldırır İş Bankası Kültür Yayınları’na, bu tür değişiklikler günümüzde korkutur oldu bizi …

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Roland Emmerich Marvel ve Star Wars

Roland Emmerich: “Marvel ve Star Wars, Film Endüstrimizi Mahvediyor”

2022 BAFTA Ödülleri Adayları

Oscar Habercisi BAFTA Ödülleri’nde 2022 Adayları Belli Oldu