in

“Ekilebilir Kitap” Projesi Arjantin’de Hayata Geçirildi

Arjantin’de gerçekleştirilen “Ekilebilir Kitap” projesi insanları büyülemeye devam ediyor.

ekilebilir kitap
- Reklam -
- Reklam -

Ağaçtan elde ettiğimiz kitapların tekrar ağaca dönüştürülmesi fikri kulağa oldukça çılgınca geliyor, farkındayız fakat projenin amacının güzelliği tüm bu çılgınlığı yok edip olaya normal gözlerle bakmamızı sağlıyor.

Arjantin’de faaliyet gösteren Pequeno Editor Yayınevi, “Mi Papá Estuvo en la Selva” adlı, el yapımı özel bir kitap tasarladı. TürkçesiBabam Ormandaydı” olan kitap, özellikle çocuklara doğal kaynakların önemini anlatabilmek adına piyasaya sürüldü.

Her sayfasına özel olarak yerleştirilmiş tohumlardan oluşan kitap ayrıca, asitsiz kağıt ve ekolojik mürekkep kullanılarak tasarlanmış. Projenin amaçlarından biri de, kitapların da çocuklar ile birlikte büyüyebileceğini gösterebilmek.

- Reklam -
- Reklam -

Yayınevinin sitesinde bulunan açıklama metni ise projeyi çok güzel bir şekilde özetliyor:
Okuduğumuz her şey zihnimizdeki kütüphanenin bir parçası. Bu yüzden okumak, içimizde kök salan ve bizi değiştiren bir eylem. Bir kitabı ekme işi, insanları çevre konusunda duyarlı olmak konusunda cesaretlendiren, olan duyarlılığı ve farkındalığı artıran bir eylem.
Biz de Kayıp Rıhtım olarak projeyi beğendiğimizi itiraf ediyor ve ülkemizdeki yayınevlerine de çağrıda bulunuyoruz.

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for eleutheiros eleutheiros dedi ki:

    Biri ulaşım kartı yapar biri tohum yapar rahat bırakın kitapları :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

goofy jar jar binks

George Lucas: “Jar Jar Binks İçin İlham Kaynağı Goofy İdi”

Ray Bradbury - FBI

FBI’ın Ray Bradbury için Açtığı Soruşturma Dosyası