in ,

Genç Yazarlara Dünya Çapında Tanınma Fırsatı: İlkyaz’ın Yeni Durağı Moskova PEN Merkezi

Yerli ve genç yazarlarımızı dünyaya tanıtmayı hedefleyen İlkyaz projesinin Temmuz ayı durağı Moskova oldu. PEN desteğiyle düzenlenen etkinlikte öne çıkan öyküler de paylaşıldı.

Pen
- Reklam -

PEN International ve PEN Norveç desteğiyle Aralık 2018 tarihinden beri sürdürülen ve her ay Türkiye’den genç yazarın eserlerini yurt dışında duyurmayı hedefleyen İlkyaz platformunun yeni sayısı çıktı.

Her ay 35 yaş altı yazarın öykü ya da şiir türlerindeki eserlerini hem İngilizceye hem de her ay değişen ikinci bir dile çeviren platform daha fazla genç kaleme ulaşmak istiyor.

Burada sözü Uluslararası Genç Edebiyat Projesi İlkyaz’ın temmuz sayısının tanıtım bültenine bırakıyoruz.

- Reklam -

Uluslararası Genç Edebiyat Projesi İlkyaz’ın Temmuz ayı durağı Moskova PEN Merkezi oldu!

ilkyaz logo

Aralık ayında bu işbirliğine Norveç PEN ile başlandı ve seçilen üç eser İngilizcenin yanı sıra Norveççeye de çevrildi. Ocak ayında Almanya, Şubat’ta ise Belçika/Flemen ile devam edildi. Mart ayı yazıları için aynı rolü PEN Fransız Merkezi üstlenirken, Nisan ayı içinse bu görev Güney Afrika’daydı. Mayıs ayındaysa genç yazarların eserleri İskoçya’da, İskoç PEN tarafından tanıtılırken, Haziran ayı eserleri İngilizcenin yanı sıra Katalancaya çevrilerek Katalan PEN Merkezi tarafından tanıtılmıştı.

Şimdi ise İlkyaz’ın Temmuz ayı eserleri İngilizcenin yanı sıra Rusçaya çevrilerek Moskova PEN Merkezi tarafından tanıtılıyor!

Temmuz ayı yazarları:ilkyaz image Temmuz

Sedat’ın Simitleri Hayatın Neresinde? (Where do Sedat’s simits stand in life?) başlıklı öyküsüyle İmgesu Ünal,

Çıkmaz Sokak (Blind Alley) başlıklı şiiriyle Binnaz Deniz Yıldız,

- Reklam -

Oyun (The Game) başlıklı öyküsüyle Sadık İkindi.

Yazılara ulaşmak için buraya bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Genç kalemler için uluslararası fırsat devam edecek!

Her ay üç genç yazar ve kısa eserinin (kısa öykü, şiir, düşünce yazısı), önce İngilizceye, ardından o ay iletişime geçilen PEN Merkezine göre değişen üçüncü bir dile çevrildiği uluslararası proje diğer aylar da Türkiye’den 35 yaş altı genç kalemlerin başvurularına açık olacak.

Ege Dündar tarafından başlatılan, yönetiminde Irmak Ertaş’ın, Danışma Kurulunda ise Halil Gediz ve Özge Sargın’ın olduğu İlkyaz’a [email protected] e-posta adresi üzerinden yazı ve şiirlerinizi ulaştırarak başvuru sağlayabilirsiniz.

PEN

Yayımlanan yazıların ve diğer kazanımların yıl sonunda kitaplaştırılmasının planlandığı projede, ayrıca yazısı kabul edilen yazarlara 300 liralık honorarium (para hediyesi) bedeli de ödeniyor.

İlkyaz projesinin detaylarına buradan ulaşabilir, gelecek sayılar için siz de eser gönderebilirsiniz!


* Kıraathane İstanbul Edebiyat Evi’nde Kitap Şenliği Başlıyor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Risk of Rain 2 inceleme

Risk of Rain 2: Gezegenden Kaç, Hayatta Kal, Ortalığı Yakıp Yık!

Netflix

Netflix Türkiye, Buket Uzuner’in “Uyumsuz Defne Kaman’ın Maceraları”nı Uyarlamak İstiyor