in ,

Leonardo da Vinci’nin Kayıp Portresi Sanatçının Ölümünden 500 Yıl Sonra Sergilenecek

Ölümünün 500. yılında Leonardo da Vinci’nin kayıp bir portresi gün ışığına çıkıyor. Eser Londra’daki Queen Galerisi’nde sergilenecek!

leonardo da vinci kayip portre kapak
- Reklam -
- Reklam -

Leonardo da Vinci için tanımlayıcı bir sıfat bulmak güç. Dahi, sanatçı, kaşif ve dahası… da Vinci 2 Mayıs 1519′da Fransa’da hayatını kaybetti. Bu sene ise ölümünün 500. yıldönümü.

Hâliyle sanatçı hakkında çalışmaların yoğunlaştığı bir yıla giriyoruz. Bisiklet, uçak, helikopter, paraşüt derken 500 yıl öncesinden adeta günümüzü şekillendirmiş bir isim. Şimdi ise üstadın yeni bir portresi gün ışığına çıktı. Bulunan portre Londra’da sergilenecek.

Portrenin yüksek çözünürlüklü versiyonu için görsele tıklayabilirsiniz:

- Reklam -

leonardo da vinci kayip portre

Hemen aşağıdaki skeç ise Da Vinci’nin bilinen 2 portresinden diğeri olma özelliğini taşıyor. Eser Vinci’nin öğrencisi Francesco Melzi tarafından çizilmişti:

- Reklam -

leonardo da vinci portre

Londra’daki Royal Collection Trust çalışanlarından Martin Clayton bulunan skecin da Vinci’nin ismi bilinmeyen asistanlarından biri tarafından yapıldığını açıkladı. Skeç usta sanatçının ölümünden 500 yıl sonra sergileniyor olacak.

Martin Clayton buluşla ilgili şöyle konuştu:
“Eğer bu skeci Francesco Melzi’nin Leonardo portresiyle karşılaştırırsanız, bunun da sanatçıyı resmettiğine yönelik büyük işaretlere sahip olduğunu görürsünüz. Zarif düz bir burun, sakal çizgisi yanaktan kulağa çapraz geliyor, ağzının köşesine düşen bıyık ucu ve uzun dalgalı saçları aynı Melzi’nin portrede resmettiği gibi.”
“Çizimlerle Hayat” adını taşıyan sergi Londra’daki Queen Galerisi’nde diğer pek çok çizimle birlikte sergilenecek. Sergide sadece çizimler değil, sanatçının mimarlık, anatomi, mühendislik, haritacılık, jeoloji ve botanik gibi farklı dallardaki kreasyonları da yer bulacak.

2019 yılı Leonardo da Vinci adına hazırlanan pek çok sergi ve etkinlikle geçecek gibi görünüyor. Ne mutlu bize!
Kaynak: BBC

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the witcher netflix

The Witcher Dizisi İçin Daredevil’ın Yönetmeniyle Anlaşıldı

Mikro Bilimkurgu Hikayeleri

Sizi Uzayın Derinliklerine Götürecek 15 Mikro Bilimkurgu Öyküsü