in ,

İtalyan Polisi “Putin’in Sarayı”nın Mimarını Vergi Kaçakçılığıyla Suçluyor: 144 Milyon Dolarlık Varlığa El Konuldu

Putin’in Sarayı olarak anılan yapının mimarı Lanfranco Cirillo vergi kaçakçılığıyla suçlanıyor. İtalyan polisi, sanatçının 144 milyon dolarlık mal varlığına el koydu.

putin'in sarayı Lanfranco Cirillo
- Reklam -
- Reklam -

Putin’in Sarayı olduğu iddia edilen yapının da mimari olan İtalyan sanatçı Lanfranco Cirillo’nun mal varlıklarına el konuldu.

Lanfranco Cirillo’nun adı Rusya Başkanı Vladimir Putin için yaptığı iddia edilen Karadeniz’deki 18.000 metrekarelik gizemli yapı ile çokça duyulmuştu. Şimdiyse Moskova’da yaşayan ünlü mimarın 144 milyon dolarlık mal varlığına el konulduğu bilgisi paylaşıldı. Vergi kaçakçılığı ile suçlanan Cirillo’nun el konulan eserlerinin arasında Pablo Picasso ve Amedeo Modigliani’nin tabloları da bulunuyor.

Reuters’ın haberine göre İtalya’nın doğusunda yer alan Bresica şehrinde “ünlü bir profesyonelin” mal varlığına vergi polisi tarafından el konulduğu açıklandı. Kaynaklar ise daha sonrasında bu kişinin Lanfranco Cirillo olduğunu doğruladı. Mücevherler, nakit paralar ve 150 sanatçıya ait sanat eserleri ile birlikte 144 milyon doları bulan servet şimdilik İtalyan hükumetinin kontrolüne geçti. Uzmanların, “Eğer suçlanan kişinin suçuna dair yeterli kanıt varsa duruşma süresince hükumetin mal varlığına el koyabileceğini ve sanat eserlerini İtalyan müzelerine teslim edebileceğini,” söylüyor.

- Reklam -

putin’in sarayı mimar Lanfranco Cirillo

Diğer taraftan Cirillo’nun avukatı iddiaların gerçeği yansıtmadığını söylüyor ve mimarın İtalyan vergi yasalarını kesinlikle çiğnemediğini aktarıyor:

“Şu anda Moskova’da ikamet eden mimar kendisi hakkında yapılan suçlamalardan dolayı oldukça üzgün. Kendisine ait prestijli mal varlıklarının ve İtalya’ya getirdiği sanat eserlerinin (karısı ve çocukları için), yurt dışına çıkışını farklı bir şekilde göstermek için uydurulmuş olmasını da üzüntüyle karşılıyor.”

“Putin’in Sarayı Olarak Anılan Yapının Mimarı Lanfranco Cirillo, Büyük Rus Şirketleri için Projeler Yürütmüştü

Bu yılın başında İtalyan yetkilileri tarafından sorgulanan Cirillo’nun 50 milyon avroluk vergisini ödemediği ortaya çıkmıştı. Yetkililer 63 yaşındaki İtalyan mimarın Brescia yakınlarındaki villasına baskın gerçekleştirmiş ve bu operasyonda Pablo Picasso, Paul Cezanne, Wassily Kandinskyi Giorgio de Chirico ve Lucio Fontana gibi sanatçıların eserleri bulunmuştu. Yapılan araştırma sonrasında Cirillo’nun bu eserleri İtalyan yasalarına göre yetkililere bildirmediği de tespit edilmişti. Tüm bu eserlere ek olarak Cirillo’nun özel helikopterine de el konulduğu ifade ediliyor.

- Reklam -

Lanfranco Cirillo vergi

Treviso doğumlu Cirillo kariyerine Kuveyt’te başladıktan sonra hayatına Rusya’da devam etti. Ülkede bulunduğu sürece zengin iş insanları ile birlikte çalışan Cirillo İsrail-Rus asıllı Ziyad Manasir ile birlikte çalışarak ülkenin sayılı zenginleri arasına girdi. Daha sonrasında 43 farklı milyoner iş insanı ile çalışmalarına devam eden mimar Gazprom ve Novatek gibi büyük şirketler için de projeler üretti. 2014 yılında ise Putin tarafından bizzat vatandaşlık aldı.

Milyoner mimarın avukatları ise Cirillo’nun gelir kaynağının Rusya’da ikamet ettiği altı yılda yaptığı çalışmalar olduğunu, dolayısıyla İtalyan hükumeti tarafından vergilendirilemeyeceğini savunuyor.

Siz Lanfranco Cirillo vakası hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Art Newspaper

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Moon Knight 2. sezon

Oscar Isaac’li Marvel Dizisi “Moon Knight”ın 2. Sezon İhtimali Yükseldi

Ölü Ordunun Generali - İsmail Kadare | Haftanın Kitabı #232

Ölü Ordunun Generali – İsmail Kadare | Haftanın Kitabı #232