in

Daft Punk Dağıldı: 28 Yıllık Efsanevi Müzik Grubuna Veda

Daft Punk dağıldı. 28 yıllık efsanevi müzik grubu, 8 dakikalık “Epilogue” videosu ile yolun sonuna geldiklerini duyurdu.

Daft Punk dağıldı
- Reklam -
- Reklam -

Daft Punk dağıldı. 28 yıllık efsanevi müzik grubu yolun sonuna geldiklerini hazırladıkları 8 dakikalık “Epilogue” (Son Ssöz) adlı video ile duyurdular.

1993 yılında Fransa’nın Paris şehrinde Guy-Manuel de Homem-Christo ve Thomas Bangalter tarafından kurulan Daft Punk grubu dinleyicilere veda etti. Şimdiye kadar yapılmış en popüler elektronik müzik, dans ve pop şarkılarını yazan Parisli ikili ayrıldı. Söz konusu duyuruyu da 2006 yılında çıkan filmleri Electroma’dan alınan “Epilogue” başlıklı 8 dakikalık bir videoyla yaptılar.

Grubun ayrıldığını uzun süredir menajerliğini yapan yayıncısı Kathryn Frazier de doğruladı. Ancak neden ayrıldıklarıyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı.

- Reklam -

Daft Punk – Epilogue Ayrılık Videosu | İZLE

YouTube video

Thomas Bangalter ve Guy-Manuel de Homem-Christo, Daft Punk’ı 1993 yılında Paris’te kurdu. House müziğinin Fransız dokunuş tarzını tanımlayan gruplarının ilk albümleri “Homework” adıyla 1997 yılında yayınlandı. Albümde yer alan “Around the World” ve “Da Funk” gibi şarkılar, daha sonra birer klasik haline geleceklerdi.

2001 yılında çıkan bir sonraki müzik albümleri olan Discovery ile ikili artık markaları haline gelmiş olan robot kıyafetleriyle hayranlarının karşısına da çıkmaya başladılar. Yeni albümlerinde yer alan “One More Time” ve “Harder, Better, Faster, Stronger” ile artık dünya çapında tanınan bir grup haline gelmişlerdi.

Hayal güçlerinde yer alan izler, popülerliklerini pekiştirdi. Üçüncü albümleri “Human After All”, canlı konserleri LP Alive 2007 ve Tron: Legacy film müziği albümünü içeren kayıtlarla sonraki yıllarda derinleşmeye devam etti.

Daft Punk dağıldı

- Reklam -

İkili, kariyerlerinin 20. yılına geldiğinde 2013’te çıkan Random Access Memories’in en öne çıkan şarkısı “Get Lucky” ile bir kez daha patladı. Tüm dünyada milyonlarca kopya satan single, ikilinin  “Yılın Albümü” de dahil olmak üzere dört Grammy kazanmasını sağladı. Albümde konuk olarak yer alan müzisyenler Nile Rodgers ve  Pharrell Williams da aynı şekilde “Lose Yourself to Dance” ile bir dizi ödül daha kazandı.

Özellikle 2000’li yılların başından itibaren etkin olarak müzikleriyle birçok hayata dokunmuş olan ikili, pop kültürü üzerinde büyük bir etkiye sahipler. Görsel kimlikleri, gizemleri ve müziğe kazandırdıkları değerler ile nesiller boyu birçoklarına ilham olmaya devam edecekler.

Daft Punk grubunu dinler miydiniz? Dağılmaları konusunda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Pitchfork

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Leingrad Leingrad dedi ki:

    Zaten son zamanlarda iyice vlogcu ergenler için background müziği ayarında işler yapıolardı. Nerde 90’lardaki Daft Punk nerde şimdiki Daft Punk. Üzmedi…

  2. Avatar for Kaan_Usengul Kaan_Usengul dedi ki:

    Dağılmadan önce The Weeknd ile bir parça daha yapsalardı iyi olurdu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Six Feet Under HBO

Six Feet Under 20 Yaşında: Dizinin Kadrosu Yıllar Sonra Yeniden Bir Araya Geldi

Edvard Munch çığlık

Edvard Munch’ın Çığlık Tablosundaki Gizemli Yazının Sahibi Ortaya Çıktı