in , ,

Rap Müzisyeni Kanye West, Hiç Kitap Okumadığını Açıkladı: “Okumak Benim için Brüksel Lahanası Yemek Gibi”

Kanye West, hiç kitap okumadığını itiraf etti. Ünlü müzisyen, kitap okumayı “brüksel lahanası yemeye” benzetirken konuşmak için “mısırlı ravioli” ifadesini kullandı.

kanye west kitap okuma
- Reklam -
- Reklam -

Kanye West hayatı boyunca hiç kitap okumadığını kaydetti. Amerikalı müzisyen, kitap okuma konusunda nasıl hissettiğini bir mutfak metaforu kullanarak açıkladı.

Evsizler için Star Wars temalı konut projesinden, ABD Başkanlığı adaylığına, Kim Kardashian ile yaşadığı süreçten, adını YE olarak değiştirmesine Kanye West son günlerde müziği dışında pek çok konuyla gündeme geliyor.

Alo Yoga kanalında yayınlanan Alo Mind Full adlı podcast’e konuk olan 45 yaşındaki sanatçı, kitap okumaya dair yaptığı benzetmeyle tartışma konusu oldu.

- Reklam -

Kanye West: “Aslında Hiç Kitap Okumadım”

Kanye West, katıldığı programda Danny Harris’e şu ifadeleri kullandı:

“Aslında hayatımda hiç kitap okumadım. Okumak benim için Brüksel lahanası yemek gibi. Konuşmak ise Giorgio Baldi mısırlı ravioli yemek gibi.”

kanye west

West bununla birlikte ayrıca uzun mesajların yalnızca ilk ve son cümlelerini okuduğunu da itiraf etti. West, saygı görmek adına İngilizceyi doğru konuşma beklentisinden de memnun olmadığını kaydetti.

“Bu İngilizce bir Babil Kulesi. Ne dediğimi anlasan dahi İngilizceyi doğru konuşmadığın sürece, söylediklerime asla saygı duymayacaksın.”

Kanye West, Yeni Bir Özel Okul Açıyor

Ünlü müzisyen, son olarak özel bir Hristiyan okulu açma kararı almıştı. Donda Academy adını taşıyan özel okul, türlü eleştirilerin odağı olmuştu. Okulun adı ise eski bir profesör olan annesi Donda West’ten geliyor.

- Reklam -

Geçen yıl 100 öğrenciyle eğitime başlayan ancak henüz akredite edilmeyen okulun yıllık ücreti ise 15 bin ABD doları.

Donda Academy’nin internet sitesinde okulun “proje tabanlı bir öğrenme modeli” geliştirdiği ve öğrencilerin “ilgi alanları ve becerilerine göre öğretimi yönlendirdikleri” ifadeleri yer alıyor.

kanye west kitap okuma açıklama

Okul ayrıca internet sitesinde, “Fikir üretmeyi, prototip oluşturmayı ve bunları gerçek dünyaya uygulamayı destekliyoruz,” ifadelerini kullanıyor.

Rolling Stone’un “Kanye West’in Gizemli Yeni Özel Okulunda Neler Oluyor?” başlıklı makalesiyle tartışmaya açtığı konunun ardından, West’in katıldığı ilk programda yaptığı “kitap okumama” açıklaması da bir başka tartışmanın fitilini ateşlemiş gibi görünüyor.

Kanye West tarafından yapılan bu açıklamalar hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: AV Club

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

6 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for ilydious ilydious dedi ki:

    Belli. :slight_smile: (20 karakter)

  2. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Myanimelist’de bu adami favori insan olarak listeleyenlerin arkadaslik isteklerini reddediyordum. Hayat beni hakli cikartti.

  3. Avatar for ivy ivy dedi ki:

    Bir eğitimcinin çocuğu olduğu halde tek bir kitap bile okumamış olması pek inandırıcı gelmedi.

  4. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Herkes brokoli yiyecek diye bir kaide olmadığı gibi kitap okuyacak diye bir kaide de yoktur ancak kitap okumadığını dile getirmek diye bir kaide de yoktur ve niyeyse bunu açıklamak neden kadar moda oldu anlamak zor. Ben durduk yere brokoliyi seviyorum diye demeç vermiyorum ya da çok kitap okuyorum diye de vermiyorum. Sanırım kitap okumadığını belirten insanlar bir eksiklik görüyorlar kendilerinde ve bunu belirtme gereği duyuyorlar. Ben hiç kitap okumadım o yüzden benden öyle entellektüel duruş veya empatik hareketler falan beklemeyin ya da beni çokta ciddiye almayın demek istiyorlar sanırım. O yüzden çokta şey etmeyin derim. (Çok da mı çokta mı bilemedim.)

  5. Avatar for Kalbars Kalbars dedi ki:

    Markalar (bir bölgenin meşhur olmuş ürünü de marka değeri taşır) tercih meselesidir. Kişiseldir ve tartışma konusu edilmemelidir. Kimisi kendini Brüksel’in Lahanası üzerinden tanımlar, kimisi Karamürsel’in Sepeti üzerinden. Saygı duymak lazım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

1 cevap daha var.

Tom Hardy, Jiu-Jitsu Turnuvası kazandı

Ünlü Aktör Tom Hardy, Katıldığı Jiu-Jitsu Turnuvası’ndan Altın Madalya ile Döndü

Uyurgezerler Üçlemesi - M. Sami Türk

Uyurgezerler Üçlemesi – M. Sami Türk | Çevirmenin Çemberi: “Modern Romanın Ulaşılması Güç Zirvelerinden”