Menu
in

Netflix Türkiye, Ücretsiz Deneme Sürümünü Kaldırdı

Netflix, yeni abonelerine sunduğu 30 günlük ücretsiz deneme süresi kampanyasını yayın politikasından kaldırdığını duyurdu.

Dünyanın en popüler çevrimiçi yayın platformu olan Netflix, birkaç yıldır Türkiye’de de yayın hizmeti sağlıyor ve her geçen gün kullanıcıları artıyor. Öyle ki artık herhangi birine bir filmi anlattığınızda gelen ilk soru, “Netflix’te var mı?” oluyor.

Haliyle bu kadar popüler olan bir mecranın kullanıcıları yanında ücretsiz ya da daha uygun fiyatlara nasıl kullanırım diye düşünenler de çok oluyor. İnternet üzerinden sanal kartlar ile açılan ve aylık ücretsiz kullanım ile satılan Netflix deneme sürümü fazlalaşmış olmalı ki şirket sonunda Türkiye’de verilen 1 aylık ücretsiz deneme sürüm üyeliğini kaldırma kararı aldı.

Firmanın sitesine girdiğimiz zaman dikkat çekici bir şekilde gözüken “30 Gün Ücretsiz Deneme” ibaresi kaldırılmış gözüküyor. Ayrıca Netflix’in Yardım sayfasına girdiğinizde de “Ücretsiz Denemeler Hakkında” açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

- Reklam -


“Şu anda ülkenizde ücretsiz deneme sunulmamaktadır. Yeni üyeliğinizi başlatmak için Netflix.com adresine gidin, size en uygun planı ve ödeme seçeneğini seçin, e-posta adresinizi girin, bir parola belirleyin ve izlemeye başlayın.

Netflix üyeleri, dizi ve film kataloğunun tamamına anında erişebilir. Yayın planları, cihazlar ve daha fazlasına ilişkin bilgiler Netflix nedir? başlıklı sayfada bulunabilir.

Üyeliğinizi başlattıktan sonra üyeliğinizi istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.”

Netflix Türkiye’den Açıklama: Türkiye’ye Özel Değil

Sabahın erken saatlerinde 30 günlük deneme sürümünün durdurulma haberinin yayılmasıyla birlikte gözler şirketin yapacağı açıklamaya çevrildi.

Platform, aldığı bu son kararla birlikte artık büyük alışveriş sitelerinde gördüğümüz uygun fiyatları Netflix paketleri artık olmayacak gibi gözüküyor. Şirket, yaptığı açıklamda durumun Türkiye’ye özel olmadığını ve İngiltere, Meksika gibi ülkelerde de benzer uygulamaların denendiğini belirtti. Bununla birlikte yeni farklı planlarla müşterilerin karşısına çıkacaklarını eklediler:
“Netflix olarak Türkiye’de yeni üyeler kazanmak ve onlara harika bir Netflix deneyimi sunmak için farklı kampanyalar planlıyoruz.”
Alınan bu karar hakkında sizler ne düşünüyorsunuz? Sizce Netflix’in bu son hamlesi doğru mu? Eğer üyeliğiniz yoksa ve açmayı düşünüyorsanız bu son gelişmelerle birlikte ücretsiz deneme olmadığı için almaktan vazgeçer misiniz?

Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Studio Ghibli Filmleri Netflix’teki Yerini Almaya Başladı

* Netflix’te 2019 Yılında Türkiye’de En Çok İzlenen Yapımlar

* Netflix’in 2020’de 4 Milyondan Fazla Abone Kaybedebileceği Tahmin Ediliyor

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version