in

Marvel’ın Yeni “Blade” Filmi, Çekimlere Günler Kala Yönetmensiz Kaldı

Blade filmi yönetmensiz kaldı. Başrolünde Mahershala Ali’nin rol alacağı Marvel Sinematik Evreni’nin merakla beklenen filmi çekimlerine günler kala önemli bir sorunla karşı karşıya.

blade filmi yönetmensiz kaldı
- Reklam -
- Reklam -

Blade filmi yönetmeni Bassam Tariq, çekimlere günler kala yapımdan ayrıldı Marvel Sinematik Evreni’nin merakla beklenen gelecek projeleri arasında yer alan filmin başrolünde Mahershala Ali yer alıyor.

İlk olarak 2019’daki San Diego Comic-Con’da duyurulan Blade filmi, üzerinde birkaç yıldır çalışılan yapımlardan bir tanesi. Marvel Comics’in karanlık kahramanlarından biri olarak bilinen karakter, kendisi yarı vampir olarak doğan vampir avcısının hikâyesini takip ediyor. Kendisi şimdiye kadar henüz hiçbir filmde gözükmemiş olmasına rağmen Eternals filmi sonunda Kit Harington karakterinin canlandırdığı Dane Whitman karakteriyle konuşurken sadece sesi duyuldu.

Blade’in hakları Marvel Studios’a geri dönmeden önce, Wesley Snipes ikonik süper kahramanı kendi üçlemesinde canlandırmıştı. Mahershala Ali, daha önce MCU’da Luke Cage dizisinde görünmüş olsa da, stüdyonun başkanı Kevin Feige kendisine ulaşmış ve sürekli büyüyen seride ikonik karakteri canlandırmakla ilgilenip ilgilenmediği ifade etmişti.

- Reklam -

Blade

2019’da ilk duyurulduğunda henüz bir çıkış tarihi verilmeyen proje, küresel pandemi nedeniyle ertelendi. Ardından Temmuz 2021 tarihinde, başrolünde Riz Ahmed’in yer aldığı 2020 yapımı Mogul Mowgli filmiyle tanınan Bassam Tariq’in, yeniden uyarlamanın başına geçtiği duyuruldu. Konuyla ilgili ayrıntılar gizli tutulurken, Tariq önceki röportajlarında Blade üzerinde çalışmaktan bahsetmiş ve Marvel Sinematik Evreni filmini yönetmek için ne kadar heyecanlı olduğunu vurgulamıştı.

Blade Filmi Eski Yönetmeni Baş Yapımcı Olarak Kalmaya Devam Edecek

Kasım ayında çekimlere başlanacağı daha önceden açıklanan Blade için, üretime bu kadar kısa bir süre kala yönetmenini kaybettiği duyuruldu. The Hollywood Reporter, programdaki değişiklikler nedeniyle yönetmenin projeden ayrıldığını söyledi. Marvel Studios da konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Yapım programımızda devam eden değişimler nedeniyle, Bassam artık Blade’in yönetmeni olarak devam etmeyecek. Ancak filmin baş yapımcısı olarak kalacak. Bassam’ın yeteneğini ve Blade’i olduğu yere getirmek için yaptığı tüm çalışmaları takdir ediyoruz.”

Bassam Tariq de, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

- Reklam -

“Marvel’deki harika insanlarla çalışmak bir onurdu. Muhteşem bir oyuncu kadrosu ve ekibi bir araya getirmeyi başardık. Bir sonraki yönetmenin filmi nereye götüreceğini görmek için sabırsızlanıyorum.”

Blade filmi Marvel

Şu anlık 3 Kasım 2023 olarak açıklanan vizyon tarihinin bu son dakika değişikliği nedeniyle değişip değişmeyeceği konusunda henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

Blade’nin son dakika yaşadığı sorun hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumları Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Çekilmesin zaten :slight_smile: .

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the office dizisi belgesel nedeni

The Office Dizisinin Gözden Kaçan Karanlık Arka Planı: Bu Belgesel ‘Gerçekten’ Neden Çekiliyor?

çatalhöyük kazıları sıra dışı yapı

Dünyanın En Eski Yerleşim Yerlerinden Çatalhöyük’te 8.200 Yıllık Sıra Dışı Bir Yapı Bulundu