in

Halle Berry, Catwoman’ı Yeniden Canlandırmak İstiyor

Halle Berry yeniden Catwoman olmak istediğini söyledi. Akademi ödüllü oyuncu, 2004 yapımı süper kahraman filmini yeniden tasarlamak istediğini belirtti.

Halle Berry Catwoman
- Reklam -
- Reklam -

Halle Berry yeniden Catwoman olmak istediğini söyledi. Akademi ödüllü oyuncu, önceki filmlerinden birini tekrar yönetebilseydi 2004 yapımı süper kahraman filmini yeniden tasarlamak isteyeceğini dile getirdi.

2004 yılında vizyona giren Catwoman, süper kahraman filmlerinin şu anki popülerliğinin başlangıç zamanlarında ortaya çıktı. Ancak çoğu stüdyo bu tarz yapımları başarılı kılmak için formüllerinin tam olarak ne olduğunu bilmiyordu. Film, dünya çapındaki gişede prodüksiyon bütçesinden 20 milyon dolar daha az hasılat elde etti. Halle Berry’li Catwoman, 7 Razzie Ödülü’ne aday gösterilen, En Kötü Film dahil 4’ünü kazanan ve Roger Ebert’in en nefret edilen filmleri listesine giren, kötü şöhretli bir fiyaskoydu.

Halle Berry, Catwoman’da yer aldığı için hiçbir zaman pişmanlık duymasa da, film genel anlamda hem eleştirmenler hem de izleyiciler için bir hayal kırıklığı oldu. Yapım aynı zamanda karakterin çizgi romanlardan tamamen farklı biri olduğu gerçeğinden başlayarak, Catwoman mitosunda bazı garip değişiklikler yaptı. Oyuncu Selina Kyle yerine kötü niyetli biri tarafından yönetilen kurumsal bir kozmetik şirketi adına çalışan Patience Phillips adında bir grafik tasarımcıyı canlandırdı. Ayrıca kötü şöhretli kedi hırsızı olmak yerine, sihirli bir kedi tarafından ölümden geri getirilen ve Örümcek Adam benzeri kediye benzer güçler geliştirmeye başlayan biri olarak lanse edildi.

- Reklam -

Halle Berry: “Catwoman filmini şimdiki deneyimlerle hayal etmek isterdim”

Halle Berry Catwoman

O günden bu yana çok şey değişmiş olsa da, belli ki ünlü oyuncunun aklında söz konusu yapım kalmaya devam ediyor. Jake’s Takes ile ilk yönetmenlik denemesi Bruised filmi hakkında yaptığı konuşma sırasında kendisine geçmiş filmlerinden hangisini yönetme şansına sahip olmak istediği soruldu. Halle Berry de Catwoman’ı seçti. Bunun sebebini de “o dünyayı yeniden hayal etme şansına sahip olma” şeklinde tanımladı. Filmi erkekler ve kadınlar için daha kapsayıcı bir hale getirmeyi istediğini belirtti.

Ünlü oyuncunun soruya verdiği cevabın tamamı şöyleydi:

- Reklam -

“Catwoman’ı yönetmeyi çok isterim. Şu anki deneyimlere sahip olan ben, bu macerayı hayal ettiğim şekilde yeniden beyaz perdeye yansıtmak isterim. Bruised, 25 yaşındaki beyaz İrlandalı Katolik bir kız için yazılmıştı ve onu yeniden hayal etmem gerekti. Keşke geri dönüp Catwoman’ı yeniden hayal edebilseydim ve onu yeniden yapabilseydim.

Çoğu erkek süper kahramanın yaptığı gibi Catwoman’ın dünyayı kurtarmasını ve kadınları sadece yüzlerinin çatlamasını önlemekle kalmayıp, bilirsin, riskleri çok daha yüksek bir noktaya getirirdim. Bence böylesi hem erkekleri hem de kadınları daha kapsayıcı hale getiriyor.”

Halle Berry’nin bir kez daha Catwoman olmasını ister miydiniz? Sizce böyle bir şey olduğu takdirde 2004 yapımı filmden daha iyi bir iş ortaya çıkabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yıldızlar Saçıldığında - Victoria Jamieson, Omar Mohamed

Yıldızlar Saçıldığında: Mülteci Kampında Büyüyen İki Kardeşin Umut Dolu Hikâyesi

Zaman Çarkı Serisi Nereden Başlamalısınız?

Zaman Çarkı Serisine Başlamadan Önce Bilmeniz Gerekenler