Menu
in

Harry Potter’ın Sonrasını Anlatacak Yeni Filmde Çalışmaların Başladığı İddia Edildi

Harry Potter serisi yeni bir filme ev sahipliği yapabilir. Warner Bros.’un 8. kitap “Lanetli Çocuk” için harekete geçtiği öne sürüldü.

Harry Potter serisi yeni bir film ile Büyücülük Dünyası evrenini genişletmeye hazırlanıyor. Yeni iddialara göre serinin 8. kitabı olan Harry Potter ve Lanetli Çocuk (Harry Potter and the Cursed Child) tiyatro oyunu, orijinal oyuncu kadrosu ile beyaz perdeye taşınacak.

Warner Bros. ile Discovery Inc.’in birleşmesi, WB Pictures’ta da önemli değişikliklere neden oldu. 100. yılını kutlayan film stüdyosu, yeni CEO David Zaslav öncülüğünde popüler serilere geri dönüş hazırlığında. Zaslav, daha önce yaptığı açıklamalarda J.K. Rowling ile yeni Wizarding World yapımları için görüşme hâlinde olduklarını ve WBD’nin Süpermen, Büyücülük Dünyası gibi büyük markalara ağırlık vereceğini açıklamıştı.

Birleşik Krallık’ta yayın yapan The Sun gazetesinin haberine göre, stüdyonun ilk Harry Potter işi Lanetli Çocuk oyununu perdeye taşımak olacak.

- Reklam -

Harry Potter Serisi “Lanetli Çocuk” Filmi ile Devam Edebilir

Kaynaklara göre stüdyodan üst düzey bir yönetici, West End’de sahnelenen Harry Potter ve Lanetli Çocuk oyununun yeni bir film serisine kaynaklık edeceği öne sürüldü. İddialara göre Warner Bros. şu anda Lanetli Çocuk’u beyaz perdeye nasıl aktarabileceğini tasarlıyor.

Harry Potter ve Lanetli Çocuk oyunu, John Tiffany ve Jack Thorne imzalarını taşıyor. Yazar J.K. Rowling’in “sekizinci hikâye” olarak tanımladığı eser, ana hikâyenin bittiği noktadan 19 yıl sonra başlıyor. Oyun prömiyerini 2016 yılında Londra West End’de gerçekleştirmişti.

5 filmden oluşması beklenen ve Newt Scamander’ın maceralarını takip eden Fantastik Canavarlar serisinin 3. film ile birlikte hâlâ bekleneni verememesi, kaynaklara göre stüdyoyu yeni projelere doğru yol almaya itti.

Radcliffe, Grint, Watson… Orijinal Ekip Geri Dönebilir

Henüz tasarı aşamasındaki projenin ileriki etaplarının hâlâ tartışıldığı yeni Harry Potter filmi için bir diğer önemli iddia ise ana serinin oyuncularını da tekrar geri getirecek olması. Daniel Radcliffe, Rupert Grint ve Emma Watson’dan oluşan Altın Üçlü yeni yapımda bir kez daha izleyicilerin karşısına çıkabilecek. Öte yandan Lanetli Çocuk oyunu Albus Severus Potter ve Scorpius Malfoy’un maceralarını konu alıyor. Dolayısıyla bu proje gerçeğe dönerse, seri “kendi başrollerini” yaratmak durumunda kalacak.

Yıldız isimlerin geri dönüp dönmeyeceği ise senaryonun ve bütçenin netleşmesinden sonra belli olacağı öne sürülüyor. Oyuncular son olarak iki yıl önce serinin 20. yılı şerefine Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts programında bir araya gelmişlerdi.

Serinin yaratıcısı J.K. Rowling daha önce yaptığı açıklamalarda Lanetli Çocuk’un bir tiyatro oyunu olarak kaleme alındığını ve öyle kalacağını aktarmıştı. Lanetli Çocuk’un hikâyesi hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Siz bu ihtimali nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Sun

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version