in

WBD CEO’su, Harry Potter ve Superman Gibi Franchise’lara Odaklanacaklarını Açıkladı

WBD CEO’su David Zaslav, yeni dönemde Harry Potter ve Superman gibi franchise’lara ağırlık vereceklerini söyledi.

wbd harry potter suparman filmleri
- Reklam -
- Reklam -

WBD CEO’su David Zaslav, üçüncü çeyrek toplantısında şirketin gelecek dönem ne türde projelere ağırlık vereceğini açıkladı. Zaslav, Harry Potter ve Superman gibi dev markalara daha fazla ağırlık vereceklerini açıkladı.

Warner Bros. ve Discovery birleşmesinin sonuçlanmasıyla şirket WBD çatısı altından yeniden yapılanmaya başladı. DC Studios’un başına James Gunn ve Peter Safran geçerken Cartoon Network Stüdyosu kapandı, HBO Max’te birçok proje iptal edildi, 125 personel işten çıkartıldı.

Şimdi ise WBD tüm bu hamlelerin sonuçlarını almaya hazırlanıyor. Yakın gelecekte Warner Bros. Discovery’nin nelere odaklanacağını açıklayan Başkan ve CEO David Zaslav, bu süreçte “franchise’lara ciddi şekilde odaklanacaklarını” açıkladı.

- Reklam -

Zaslav, “13 yıldır bir Superman filmimiz olmadı. 15 yıldır bir Harry Potter filmi izlemedik,” şeklinde konuştu.

WBD CEO’su, Harry Potter ve DC Filmlerinin Başarısından Söz Etti

David Zaslav, stüdyonun son yıllarda en çok kârlılık getiren projelerine dair, “DC filmleri ve Harry Potter filmleri, son 25 yılda Warner Bros.’a ciddi şekilde kâr sağladı,” ifadesini kullandı.

Zaslav öncesinde de, WB J.K. Rowling ile yeni Harry Potter projeleri gerçekleştirmeye istekli olduklarını kaydetmişti.

wbd harry potter suparman filmleri istiyor

Geçen haftalarda, oyuncu Black Adam’da göründükten sonra yeni Superman filmi Man of Steel 2 için Henry Cavill ile anlaşıldığı açıklanmıştı. Ancak yıldız aktörün role geri dönüşü dışında, şimdilik bu yapıma dair belirlenmiş bir detay yok.

“House of the Dragon bunun en büyük örneği. Yüzüklerin Efendisi… Hâlâ yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri yapma hakkımız var.”

WBD çatısı altında faaliyet gösteren New Line Cinema, 12 Nisan 2024’te vizyona girecek The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim filmi üzerinde çalışıyor.

- Reklam -

Zaslav, büyük filmlerin ABD’de iki veya üç kat daha fazla kazandırdığını vurgulayarak, “Büyük filmlere odaklanıyoruz. insanların evden çıkartabilecek, akşam yemeğinden erken çıkıp seyredecekleri filmlere,” ifadesini kullandı.

Zaslav, Filmleri Direkt HBO Max’e Koymayı Yanlış Buluyor

Bununla birlikte Zaslav, WarnerMedia çatısı altında yapılan yanlışlardan da bahsetti. CEO, filmleri vizyona sokmak yerine doğrudan HBO Max kütüphanesine eklemenin hatalı bir strateji olduğunu kaydetti.

“Neyin işe yaramadığını öğrendik. Yaşadıklarımıza dayanarak söyleyebilirim ki doğrudan streaming servisine verilen filmler bizim için hiçbir işe yaramıyor. Yani bir milyar dolar harcamak ya da filmleri akış hizmetine sunarak daraltmak… Sinemada vizyona soktuğumuz filmler önemli ölçüde daha iyi performans gösteriyor. 2 saat 40 dakikalık bir filmi HBO Max izleyicileri için doğrudan akış servisine sunmak işe yaramıyor. Bu hamle izleyicileri platformda tutmuyor ya da platforma sevgisine katkı sunmuyor.”

rtük hbo max türkiye

Zaslav ayrıca, içeriklerinin tamamının HBO Max’te olmaması gerektiğini kaydetti:

“Olağanüstü bir kütüphanemiz var: Friends, Big Bang Theory, Two and a Half Men… Sevilen ve düzenli olarak izlenen 15 veya 20 dizimiz var. Ama öte yandan, hiç izlenmeyen çok sayıda dizi ve film de var. Hiçbiri kullanılmıyorsa, neden kullanılacağı bir platforma koymuyoruz?”

WBD’nin ağırlıklı olarak dev markalara odaklanma kararını nasıl yorumluyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

bob odenkirk wonder man marvel

“Better Call Saul” Yıldızı Bob Odenkirk, Marvel Evrenine Dahil Olabilir

28 Months Later filmi danny boyle ile gelebilir

Danny Boyle, Yıllardır Beklenen “28 Days Later”ın Üçüncü Devam Filmini Yönetmek İstiyor