in ,

Philip K. Dick’in Zamanda Yolculuk Temalı Romanı “Dr. Gelecek” Yeniden Türkçe Raflarında

Philip K. Dick’in bilimkurgu ve macera türündeki “Dr. Gelecek” romanı bir kez daha Türkçe raflarında. Eserin yeni baskısı Alfa Kitap etiketini taşıyor.

Dr. Gelecek - Philip K. Dick
- Reklam -
- Reklam -

Philip K. Dick’in zaman yolculuğu romanı Dr. Gelecek yeniden Türkçede. Roman, yeni bir çeviri ile Alfa Kitap tarafından yayımlandı.

Alfa Kitap Türkçedeki Philip K. Dick külliyatını genişletmeyi sürdürüyor. Serinin 33. kitabı okuru geleceğin yok olmaya yaklaşmış bir dünyasına konuk ediyor.

1928 yılında doğan Amerikalı bilimkurgu yazarı Philip K. Dick, 1963’te Hugo Ödülü’ne layık görülmüş ve türün en önemli yazarları arasına dahi olmuştu. 1980’li yıllardan beri Norwecon tarafından Philip K. Dick Ödülü de verilen yazar; başta Ridley Scott’ın Blade Runner filmine ilham olan Android’ler Elektrikli Koyun Düşler mi? kitabı olmak üzere birçok klasik romana ve öyküye imza atmış bir isim.

- Reklam -

Orijinal adı Dr. Futurity olan ve kendi dilinde ilk defa 1960 yılında yayımlanan Dr. Gelecek; Türkçede daha önce 1997’de Sarmal Yayınevi (çev. Sevil Cerit) tarafından basılmıştı. Roman zaman yolculuğunun beraberinde getirdiği paradokslar, Amerikan yerlileri ve üstün ırklar gibi başlıklara eğiliyor.

Dr. Gelecek – Philip K. Dick | Arka Kapak Tanıtımı

Dr. Gelecek - Philip K. Dick

Kendini hayat kurtarmaya adamış başarılı doktor Jim Parsons bir gün evinden çıktığında kendisini geleceğin dünyasında bulur. Ölümün yüceltildiği, yaşlı insanların olmadığı, bireyin değil ırkın ilerlemesinin önemli olduğu geleceğin toplumunda Dr. Parsons bir kadının hayatını kurtardığında kendini baş döndürücü bir serüvenin içinde bulur.

Zaman yolculuğu paradoksları, geleceğin yok olan dünyası, Francis Drake, Amerika Yerlileri, üstün ırklar…

- Reklam -

Yalnızca Philip K. Dick’in yazabileceği türden bir macera.

Gözlerinizi kapatın, zaman geminiz kalkışa geçmek üzere.

Toplamda 296 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Mert Doğruer, editörlüğünü Berna Kılınçer üstleniyor. Kitabın grafikleri ise Adnan Elmasoğlu’na ait. Roman, Mayıs 2023 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Philip K. Dick’in külliyatında yer alıp Türkçeye tercüme edilen diğer kitaplara buradan ulaşabilirsiniz.

Philip K. Dick imzalı Dr. Gelecek romanı hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla edebiyat haberi için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Keder ve Mutluluk - Seda Sevinç | Çevirmenin Çemberi

Keder ve Mutluluk – Seda Sevinç | Çevirmenin Çemberi: “Olabildiğince Sert, İncelikli ve Filtresiz”

Justice U: John Diggle Dizisi İptal Edildi

Arrowverse’ün John Diggle Dizisi “Justice U” Henüz Başlamadan İptal Edildi