in

Warner Bros. Discovery’de Kemer Sıkma Politikası Devam Ediyor: 125 Personel İşten Çıkarıldı

Warner Bros. Discovery birleşme sonrası kemer sıkma politikasını sürdürüyor. Medya devi, 125 personelle daha yolları ayırma kararı aldı.

Warner Bros. Discovery
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros. Discovery kemer sıkma politikasında ısrarcı. İptal edilen filmler, diziler, yayın platformundaki değişim derken dev medya şirketi 125 çalışanla daha yolları ayırdı.

İşten çıkarmalar Warner Bros. Television cephesinde gerçekleşti ve televizyon departmanı iş gücünde 125 kişiyle %26’lık bir kayıp yaşadı.

İşten çıkartmalar, televizyon stüdyosunun dizi, gösteri ve animasyon bölümlerinde gerçekleşiyor. Bununla birlikte, Warner Bros. Discovery cephesinde daha fazla işten çıkarmanın da yolda olduğu öne sürülüyor.

- Reklam -

WarnerMedia ile Discovery Inc. birleşmesi, medya tarihinin en büyük hamlelerinden birisi olarak kayıtlara geçti. Ancak geçiş dönemi, beklenenden daha sancılı oluyor gibi görünüyor. Warner Bros. Discovery çatısı altında birleşen şirket, ikinci mali çeyrek raporunda 3.41 milyar dolarlık kayıp yaşadığını açıklamıştı.

Warner Bros. Discovery CEO’su Geleceğe Dair Umutlu

90 milyon dolara mal olan Batgirl filmini ve 40 milyon dolar harcanan Scooby-Doo projesini gözünü kırpmadan iptal eden şirket, HBO Max cephesinde de ardı ardına pek çok yapımın fişini çekmişti.

Şirket bir yandan HBO Max’in Türkiye dahil yeni ülkelere açılma stratejisini de gözden geçirmiş ve WBD için yeni bir dijital platformun kurulacağı için bu hamlede de hız kesmişti.

Warner Bros. Discovery CEO’su David Zaslav mali toplantıda, geleceğe dair umutlu olduklarını açıklasa da işten çıkarma haberlerinin arkası kesilmiyor.

Warner Bros. Discovery personel

- Reklam -

Çalışan sayısında %26 küçülmeye giden WBTV ve iptal edilen dizi, film ve şovların ardından maliyetler dikkat çekici bir şekilde azaltılmış oldu. Zaslav, birleşme kararının ardından 3 milyar dolarlık bir maliyet tasarrufu bulmak durumunda kalmıştı.

Warner Bros. Television Group’tan ayrılanlar arasında şirkete 10 yıldan fazla hizmet vermiş kişiler de bulunuyordu. Warner Horizon Unscripted Television’ın başkanı Brooke Karzen bunlardan birisi. Öte yandan Warner Horizon ve Telepictures’taki yaratıcı geliştirme ve programlama ekipleri de birleştirilecek.

Bunlarla birlikte Warner Bros. Animation ve Cartoon Network Studios, geliştirme ve ana yapım ekiplerini birleştirecek. Hanna-Barbera Studios Europe ise özerk bir şekilde çalışmaya devam edecek.

WarnerMedia ve Discovery Birleşmesi

Şirketin “büyürken” yaşadığı bu “küçülme” politikası hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Indie Wire

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sydney Sweeney Barbarella filmi

Euphoria’nın Yıldızı Sydney Sweeney, Yeni “Barbarella” Filminin Başrolü Olacak

Colin Farrell The Penguin Dizisi

Colin Farrell: “The Penguin Dizisi The Batman Filminden Bir Hafta Sonra Başlıyor”