in ,

Andy Serkis “Hayvan Çiftliği” Uyarlamasının Bir “Aile Filmi” Olacağını Söyledi

Hayvan Çiftliği bir aile filmi olacak. Andy Serkis, George Orwell’in öyküsünden uyarlanan animasyon hakkında konuştu.

Andy Serkis: Hayvan Çiftliği Bir Aile Filmi Olacak
- Reklam -
- Reklam -

Hayvan Çiftliği animasyonu bir aile filmi olarak tasarlandı. Yönetmen koltuğunda Gollum rolüyle hafızalara kazınan Andy Serkis’in yer aldığı yeni macera 2024 yılında gösterime girmeye hazırlanıyor.

Andy Serkis dijital dünyaya karakterline hayat vermeye alışkın olabilir, ancak bu kez George Orwell’in Hayvan Çiftliği eserinin uzun metrajlı bir uyarlamasını yönetirken tamamen farklı bir deneyim yaşıyor.

Orwell’in 1945’te kaleme aldığı bu siyasi hicve aşina olmayanlar için hikâye, “eşit, özgür ve mutlu olabilecekleri bir toplum yaratma umuduyla insan sahiplerine karşı isyan eden bir grup çiftlik hayvanını” anlatıyor. Kitap Time Dergisi tarafından 1923-2005 yılları arasında İngilizce yayınlanan en iyi 100 romandan biri olarak gösterilmiş ve Orwell’e Retrospektif Hugo Ödülü’nü kazandırmıştır. Kitap bugün bile birçok okulda okutulmakta ve endişe verici bir şekilde güncelliğini korumaktadır.

- Reklam -

Hayvan Çiftliği Bir Aile Filmi Olacak

Peri masalının bir film uyarlaması alacağı ilk olarak 2018’de duyurulmuş ancak çalışmalara ise geçen yıl bu zamanlarda başlanmıştı. Andy Serkis, konuk oyuncu rolüyle övgüler aldığı Andor’un ilk sezonu amacıyla Star Wars Celebration Europe 2023 etkinliğine katıldı ve gelen soruları cevapladı.

Hayvan Çiftliği Filmi Ne Zaman Çıkacak?

George Orwell Hayvan Çiftliği

Collider tarafından gelen bir soruyu cevaplandıran oyuncu ve yönetmen, uyarlamada işlerin ne durumda olduğunu anlattı.

“Açıkçası, George Orwell’in peri masalının bilindiği ve kitapta yazıldığı şekliyle çağdaş bir yeniden anlatımı. Mutlak gücün mutlak şekilde yozlaştırdığına dair mükemmel bir alegori ve ne yazık ki sonsuza dek güncelliğini koruyacak. Ama aynı zamanda, bizim yinelememizde, çok fazla mizah da var. Hiciv komik ve bu bir aile filmi. Herkes için. Yani içinde pek çok katman var ve her yaş için mizah var. Gelecek yıl bu zamanlarda gösterime girecek.”

Aslında Serkis, film ilk duyurulduğunda da benzer şeyleri söylemişti:

- Reklam -

“Bu olağanüstü hikayeyi beyaz perdeye taşımak için çıktığımız zorlu yolculuk, sonunda Aniventure ve Cinesite’deki muhteşem ekiple ortak olma fırsatıyla ödüllendirildi. Birlikte, Orwell’in her zaman güncelliğini koruyan başyapıtını duygusal açıdan güçlü, mizahi ve her yaş için ilişkilendirilebilir bir hâle getirmeyi umuyoruz. Sadece günümüz için değil, gelecek nesiller için de bir peri masalı.”

Hayvan Çiftliği Filmi Andy Serkis Animal Farm

İlk başta Netflix’te yayınlanacağı söylese de daha sonrasında beyaz perdeye geleceği belirtilen yapımın şu an için nasıl çıkış yapacağı kesinleşmiş değil. Ayrıca seslendirme kadrosunda kesinleşen tek isim Benjamin rolüyle Serkis’in bizzat kendisi gözüküyor. Nicholas Stoller ve Rupert Wyatt tarafından senaryosu kaleme alınan yapımın yapımcıları arasında ise Serkis’le birlikte Jonathan Cavendish, Adam Nagle, Dave Rosenbaum, Marc Salouze ve Catherine Slater yer alıyor.

Serkis’in dediği doğru çıkarsa Hayvan Çiftliği, Nisan 2024’te gösterimde olacak.

Hayvan Çiftliği’nin film uyarlamasından sizlerin beklentileri neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak adına bizi Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bir Ağacın Günlüğü - Didier Van Cauwelaert

Didier Van Cauwelaert İmzalı “Bir Ağacın Günlüğü” Türkçe Raflarında

NASA Yöneticisi Carl Sagan

NASA’nın Yeni Yöneticisi, Carl Sagan’ın “Soluk Mavi Nokta” Kitabına El Basarak Yemin Etti