Menu
in

Joker: Folie à Deux’un Bütçesi Belli Oldu: İlk Filmin Tam Üç Katı

Joker: Folie à Deux filmi için bütçe açıklandı. Todd Phillips’in yeni macerası için Warner Bros. Discovery kesenin ağzını iyice açtı.

Joker: Folie à Deux filmi için bütçe ortaya çıktı. DC Comics uyarlaması yeni yapım, ilk filmin tam üç misline mal olacak.

Warner Bros. Discovery, son zamanlarda iptal ettiği projelerle ve olası iptal projeleriyle adından söz ettiriyor. Özellikle çekimleri ve hatta kurgusu çoktan tamamlanmış olan DC Sinematik Evreni filmi Batgirl’ü sürpriz bir şekilde iptal ederek, 90 milyon dolarlık yatırımı çöpe atmayı seçti. Önce HBO Max’te yayınlanacağı söylenen, ardından sinemalara geleceği belirtilen yapımın ilk izlenme testleri sırasında beğenilmediği ve stüdyonun da senaryoyu yeniden düzenlemek yerine projeyi tamamen rafa kaldırıldığı belirtildi. Ardından Scoob!’un devam filmi olan Scoob!: Holiday Haunt da benzer bir duruma maruz kaldı ve 40 milyon dolar harcanarak neredeyse tamamlanan yapım iptal edildi. Ancak tüm bu iptallerin yanında, stüdyonun oldukça güvendiği ve kesenin ağzını açtığı yapımlar da var.

Warner Bros. Disovery, iki şirketin birleşmesi sonrası yalnızca tek bir uzun metrajlı filme yeşil ışık yaktı. Bu da 4 Ekim 2024’te vizyona gireceği kısa süre açıklanan Joker : Folie à Deux oldu. Oldukça başarılı olan Joker, 2019’da vizyona girdiğinde dünya çapında +18 yaş sınırına rağmen 1.07 milyar dolarlık bir hasılat yapmıştı. Gişe başarısının yanı sıra başrol Joaquin Phoenix’e En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar ödülü dahil olmak üzere birçok ödül de kazandıran yapımın devamının da benzer bir başarıya ulaşacağına stüdyonun güveni tam gözüküyor.

- Reklam -

Joker: Folie à Deux Bütçesi Toplamda 150 Milyon Dolar Olacak

Şimdi, yeni çıkacak olan filmde hem yönetmen Todd Phillips hem de Joaquin Phoenix, çok daha büyük bir ödeme almaya hazırlanıyorlar. Variety’nin haberine göre Phillips ve Phoenix, 20’şer milyon dolar alacaklar. Devam filminde Harley Quinn karakterini canlandıracak olan yeni başrol oyuncusu Lady Gaga ise 10 milyon dolar kazanacak. Filme olan yatırım bütçesini de artıran Warner Bros. Discovery, Joker 2 için kabaca 150 milyon dolar harcayacak. Bu da ilk filmin bütçesinin üç katı gibi bir rakama denk geliyor.

Söz konusu 150 milyon dolar her ne kadar yüksek gözükse de, süper kahraman filmlerinin bütçeleri genellikle 200 milyon doları aştığından, kazancı oranıyla bakıldığında yine de makul bir fiyat olarak görülüyor.

Joker’in devam filminin üç katı bir bütçeyle gelecek olması sizce ilk filme göre ne gibi yenilikler getirebilir? Yorumlarınızı ve teorilerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Yorum Yap

Exit mobile version