Menu
in

Quentin Tarantino: “Sinemacılar, Süper Kahraman Filmlerinin Ölmesini Dört Gözle Bekliyor”

Quentin Tarantino, süper kahraman filmleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ünlü yönetmen, bu tür yapımlarda görev almayı “kiralık işçi olmak” şeklinde yorumladı.

Quentin Tarantino, süper kahraman filmlerinin sinema sektörünü zora soktuğunu kaydetti. Oscar ödüllü Amerikalı yönetmen, film yapımcılarının bu türdeki projelerde görev almalarını “kiralık işçi olmaya” benzetti.

Pulp Fiction, Reservoir Dogs, Kill Bill gibi filmlerle tanınan 59 yaşındaki yönetmen; yakın dönemde yönetmenliği bırakmayı planlıyor. Son olarak 2019 yılında Once Upon a Time… in Hollywood filmini yazıp yöneten Tarantino, 10. filmiyle emekli olacak.

Ünlü yönetmenin final projesinin ne olacağı hâlâ belirsizliğini korusa da Tarantino açıklamalarıyla gündemde kalmaya devam ediyor.

- Reklam -

Ünlü yönetmen, süper kahraman filmlerini küçümsediğini kaydederken bu tipteki yapımların modern film endüstrisinde sahip oldukları mutlak gücü eleştirdi.

Quentin Tarantino, Süper Kahraman Filmleri Yapmak için Kiralık İşçi Olmak Gerektiğini Düşünüyor

Quentin Tarantino, milyarlarca dolarlık hasılat elde eden Marvel öncülüğündeki süper kahraman filmlerini, 1960’lı yılların müzikal filmlerindeki patlamayla karşılaştırdı.

Stüdyo imzalı müzikallerin düşüşe geçtiğinde, öncü Hollywood auteur yönetmenlerinin nasıl da sevindiğini hatırlatan Tarantino, modern film yapımcılarının da “süper kahraman filmleri hakkında bunu söyleyebilecekleri günü” sabırsızlıkla beklediğini kaydetti.

Los Angeles Times’a açıklamalarda bulunan yönetmen, bu “iki türün de aynı mutlak güçten beslendiğini” kaydetti. Tarantino bununla birlikte, henüz süper kahraman filmlerini sonunun görünmediğini de öne sürdü.

Tarantino, “Henüz 1969 yılında olduğu gibi, ’Aman Tanrım, artık kimsenin umursamadığı şeylere tonla para yatırdık’ diyebilecekleri bir tehlike belirtisi bulunmuyor,” ifadesini kullandı.

Ryan Coogler, Chloé Zhao ve Sam Raimi gibi birçok önemli yönetmenin bu türde filmler çekerken Tarantino’nun neden hiç çizgi roman uyarlaması çekmediği de sorulan sorular arasındaydı.

“Bu filmleri ypamak için kiralık bir işçi olmalısın. Ben kiralık değilim. İş aramıyorum.”

Martin Scorsese de geçen yıllarda bu türdeki filmleri sinema olarak görmediğini belirtmiş ve onları “eğlence parkı” olarak yorumlamıştı.

Alan Moore ise geçen günlerde verdiği bir demeçte “yetişkin insanların süper kahraman filmleri için sıraya girmesini faşizmin habercisi” olduğunu kaydetmişti.

Siz Quentin Tarantino’nun bu yorumları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version