in

Venom’un Kesilen Sahneleriyle İlgili Yeni Dedikodular Açığa Çıkıyor

Tom Hardy’nin Venom filmindeki en sevdiği sahnelerin kesilmesine yönelik şikayetinin ardından aktörden ufak bir geri adım geldi. Hazır kesilen sahnelerden söz açılmışken gelin şu meseleye detaylı bir göz atalım.

tom hardy venom film
- Reklam -
- Reklam -

Geçen günlerde Tom Hardy’nin ComicsExplained adlı YouTube kanalında verdiği röportajda Venom filmindeki en sevdiği sahnelerin kesildiğini ve bundan dolayı duyduğu üzüntüyü anlatmıştık.  Bu röportajda filmden yaklaşık 30-40 dakika eksildiğini, deli kuklacı ve kara mizah içeren sahnelerin silindiğini anlatan Hardy, filmin ön gösteriminde konuyla ilgili sorular soran IGN’e yanlış anlaşıldığını ve bu olayın üzerine giderse daha da yanlış anlaşılacağını söyleyerek geri adım attı:

“Demek istediğim şu ki, Venom’u oynarken çok fazla özgürlüğüm ve doğaçlama yapmak için çok fazla zamanım vardı. Dürüst olmak gerekirse Venom’u oynadığım ve oynarken zevk aldığım yaklaşık yedi ya da daha fazla saat tutarında değerli görüntü var.”

Hem Hardy’nin açıklamaları hem de filmi seyredenlerin yorumlarına bakılırsa filmde bir şeylerin eksik olduğu kesin. Gelin bu sahnelere birlikte bakalım, ancak bu kısımlar sürprizbozan (spoiler) içeriyor.

- Reklam -

tom hardy venom

Deli Kuklacı Sahneleri

Hardy’nin ipucu verdiği “deli kuklacı”, kulağa Venom’un çok daha Venom olduğu haliymiş gibi geliyor. Tartışmaya açık olsa da, elimizdeki filmin en iyi parçaları Venom vücudunu ele geçirmeye başladığı zaman Hardy’nin kendi kendisiyle güreştiğini gördüğümüz kısımlarmış gibi görünüyor. Akvaryumda çömelmesi, kendisini odanın öbür ucuna fırlatması ve çizgi filmlerindekine benzer aşırı büyüklükteki yumruklarla kendisini yumruklaması… Eddie’nin kendisini uzaylı bir simbiyot tarafından kukla gibi kullanılırken bulduğu sahneler çok uzun ve oldukça yavaş bir şekilde kuruluyor, Fleischer’ın senaryodaki iki ucu daha çabuk bir araya getirmek için arada bir şeyleri kestiği belli oluyor böylece.

Venom en sonunda Eddie’nin vücudunu tamamen kontrol altına aldığında Hardy’nin performansıyla birlikte kukla sahnesi de bitiyor ve bize kalan CGI bir karakterin bir başka CGI karakteri gözlerimizi ağrıtarak dövmesini izlemek oluyor. Doktor Jekyll ve Bay Hyde dönüşümünün Hardy gibi iki tane “garip” karakteri tek filmde oynamayı seven bir oyuncu için ciddi bir şey olduğundan emin olabiliriz. Onun Venom’la olan yavaş ve psikolojik savaşı çizgi romanlardaki karakterin büyük bir parçasını oluşturuyordu, velhasılı kelam, onu biraz daha görmemek üzücü bir kayıp oldu.

- Reklam -

venom tom hardy film

Kara Mizah

Filmin birbiriyle eşit tonlarda ilerlemeyen sahneleri sorunlardan birisiydi. Venom Birleşik Krallık’ta 15 yaş ve üzeri izleyici için uygun görüldü, halbuki içerisinde fazla şiddet yer almamasına da dikkat etmişlerdi. Riot karakterini oynayan Riz Ahmed film için “bir kurtadam filmi” demişti ancak filmde korkunç pek bir şey yoktu. Film düz bir şekilde başlıyor ama Venom görünüp de Susam Sokağı’ndan bir kukla gibi konuşmaya başlayınca çabucak aptallaşıyor. Acaba o kısmın komik mi olması gerekiyordu? İlk fragmandaki en çok şiddet içeren kısımlardan birisinin filmin son sahnesi olması ve daha niceleri sahnelerdeki tonu ayarlamak için önyapım aşamasında Venom’la çok fazla oynandığını gösteriyor. Venom’un küçük bir dükkana girip alışveriş yaptığı sahne zaman olarak daha mı önceydi? Anne ve Eddie daha fazla duygusal arka plana mı sahiplerdi? Ünlü komedyen Jenny Slate’in Doctor Skirth gibi daha mı çok ekranda gözükmesi gerekiyordu? Bütün her şeyin daha mı komik olması gerekiyordu?

Şu bir gerçek ki filmde bir şeyler eksik, bahsedilen sahneler kesilmeseydi daha mı iyi olurdu, bilemiyoruz. Kesilen sahnelerin birçoğunun tutarsızlık yaratmamak için kesildiği dedikodusu olsa da filmin son hali de tartışmaya oldukça açık görünüyor. Tom Hardy’nin bile kurtaramadığı Venom’un puanı her gün biraz daha düşüyor mu dersiniz?

Volkan Şahin

15 Mayıs 1996 İstanbul doğumlu. Edebiyata olan sevgisi babasıyla Sirkeci'ye gidip kitap aldığı çocukluk günlerinde başladı. Gazetenin birinin verdiği kuponları biriktirerek aldığı kitap setinin içerisinde, okuduğu ilk ciddi eser olan Suç ve Ceza ile tanıştığında on iki yaşındaydı. O gün Dostoyevski de, Edebiyat da onun için bambaşka bir boyuta ulaştı. Süperkahramanları sever, küçük bir çocukken koltuktan koltuğa zıplayıp "Ben Örümcek Adamım!" dediği rivayet edilir. Buna rağmen hiçbir zaman süperkahraman olmak istememiştir. Arada sırada meramını anlatmak için hikaye yazmayı sever. Fransız Dili ve Edebiyatı okuyor.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Muhammed_Deger Muhammed_Deger dedi ki:

    Sony sony hayatımda gördüğüm en aptal filim sirket isin . Yav su Fox u azıcık örnek al bak adamlar +18 filmi çektiler herkes tarafından takdirle karşılandılar , gişede kazandılar . Senin elinde marvel evrenin en başarılı ve en sadist karakterlerinden bir var , Tom Hardy de başrolü kabullenmiş biraz şunu kullansana ;şöyle güzel kan effekli sahneler ve müstehcen sahneler koysana biz Venom abimizi insan beyni yerken görmek istiyoruz . bak o zaman marcel fanlri filmi nasılda beğeniyor gişede kazanc nasil sagliyorsun .

    Ondan sonra yapmanız gereken tek şey Sipiderman villianlarindan oluşan bir evren kurmak böyle olunca villianlardan oluşan ilk evreni sen kurmuş olacaksın böylece marvel fanlari sizi daha çok sevecek . Cunku insanlar nasil ki kong ve godzillanin karışmasını merakla bekliyorsa villinalsrin kapisamsini merakla bekleyecek . Su dunyada Venom vs Crange izlemek icin yaip tutusan kac insan var haberin varmı sevgili Sony basindaki amca ???

  2. Avatar for erentcolak erentcolak dedi ki:

    Muhteşem haklı bir isyan, Tom Hardy gibi bir oyuncunun yer aldığı film kesinlikle daha fazlasını kaldırabilirdi !

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

lilo ve stitch ust

Gerçek Oyuncularla Çekilecek Yepyeni Bir “Lilo ve Stitch” Filmi Geliyor

Kurt Vonnegut - Mezbaha No: 5

Kurt Vonnegut’tan “Mezbaha No: 5″i Okul Fırınında Yakan Müdüre Mektup