in

Gerçek Oyuncularla Çekilecek Yepyeni Bir “Lilo ve Stitch” Filmi Geliyor

Alaaddin’den sonra bir Disney yapımından daha yeniden çevrim haberi geldi! Karşınızda çocukluğumuzun hayali dostları Lilo ve Stitch!

lilo ve stitch ust
- Reklam -
- Reklam -

Stitch belki de gerçekten hepimizin hayalindeki arkadaştı. Yıllar önce animasyon filmini ve çizgi dizisini defalarca izlediğimizde belki de hepimiz onun gibi bir arkadaş istemiştik. Lilo’nun dualarının kabul olduğu gibi bizimki de kabul olur mu bilemiyoruz ama dileklerimizden biri gerçek oldu! Evet, Lilo ve Stitch için gerçek oyuncularla çekilen (live action) bir sinema filmi geliyor!

Disney’in açıklamasına göre yapımın senaristliğini Mike Van Waes üstlenecek. Yapımcı olaraksa, hâlihazırda Alaaddin’in live action versiyonu üzerinde çalışan Dan Lin ve Jonathan Eirich’i göreceğimiz söyleniyor.

Lilo ve Stitch’in orijinal yapımınıysa Dean DeBlois ve Chris Sanders yazıp yönetmişti.

- Reklam -

Lilo ve Stitch 1

Senaryo yazım aşamasında olduğu için filmde yer alacak oyuncular belirlenmiş değil. Ancak yapımda, Stitch karakterini “gerçeğe” dökebilmek için CGI teknolojisinin kullanılacağı açıklandı.

Sindirella ile Güzel ve Çirkin’in gerçek oyunculu versiyonlarının başarısının ardından Disney bu konuda daha da heveslenmiş gibi görünüyor.

- Reklam -

Alaaddin, Dumbo ve Aslan Kral’ın da gerçek oyunculu filmlerinin yolda olduğunu hatırlatıp gökyüzünden düşecek arkadaşımızı beklemeye başlayalım!

Şimdilik sizi şu meşhur Lilo ve Stitch görseliyle baş başa bırakıyoruz:

lilo ve Stitch

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Sinemaya uyarması yolunda en sırıtmayacak Disney animasyonlarından. Alışılmış Disney öğelerine getirdiği farklı bakış açısıyla takdir toplamıştı. Eleştirmenler şunlara dikkat çekmiştiler:

    -Normalde ana karakterin yancısı rolü biçilen sevimli hayvan bu filmde yok. Stich, sevimli hayvan taklidi yapan birincil ana karakter. Ve olayları onun varlığı tetikliyor.

    -Hikâyenin adada geçmesi, sadece güzel manzara sunmak için değil. Stich’in suya karşı zayıflığı, ortamın hikâye içerisinde işlevsel rol oynamasını sağlıyor.

    -Lilo ve ablası arasındaki didişmeli ikişki, herşeye rağmen saygılı ve ölçülü iletişimin elden bırakılmadığı aile ortamı klişesinden farklı.

    -Ana karakterler alışıdığın aksine mükemmel kişiliklere sahip değiller. Klasik Disney tarzının aksine, sevimsiz gelebilecek huylara sahip, sıradan bireylere yakın mizaçları var.

  2. Avatar for Cecily Cecily dedi ki:

    Lilo ve Stitch en sevdiğim Disney filmlerinden biri ve benim için çok ciddi bir manevi değer taşıyor. Ayrıca genel olarak Disney’in live action uyarlamalarına iyimser yaklaşan bir insanım (Beauty and the Beast’i hiç sevmemiş olsam da :P). Ama bu filmi asla live action olarak görmek istemiyorum. Stitch’in ve diğer uzaylıların 3D karakterler olarak çok iğreti duracağını düşünüyorum. Bunun yakışacağı ve yakışmayacağı durumlar var sonuçta. Jungle Book’taki karakterler muhteşemdi mesela, sinema salonundan gözümden kalpler fışkırarak çıkmıştım, öte yandan Beauty and the Beast tam bir faciaydı. Ki en başından beri oradaki karakterlerin bir live action filmine uymayacağı çok belliydi. Umarım Lilo ve Stitch’e de aynı şey olmaz, ama yeni bir kurgu ortaya koymazlarsa büyük ihtimalle izlememeyi tercih ederim.

    Benim şu ana kadarki live action Disney uyarlamalarından en sevdiklerim Cinderella ve Jungle Book oldu, hatta Cinderella’yı çok fazla kez üst üste izledim sanırım :smiley: Ama bu iki örnek tam olarak CGI - gerçek hayat harmanı sayılmıyor bence, çünkü ikisinde de ağırlık kazanan bir taraf var. Cinderella’da gerçek hayata dair detaylar (kostüm tasarımları, dekor ve oyunculuklar) çok öne çıkıyor ve geri kalan şeyler sadece ufak dokunuşlar gibi. Jungle Book da zaten Mowgli dışında tamamen bilgisayar yapımı diye biliyorum. Bu şekilde tek tarafa ağırlık verince filmdeki bütünlüğün daha iyi sağlandığını düşünüyorum. Bu yüzden gelecek live action uyarlamaları arasından en büyük beklentim Mulan’a dair :slight_smile: Belki Aladdin de hoş olur.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

disney aladdin

Disney’in Gölgesinde Çocukluğumuza Yolculuk

tom hardy venom film

Venom’un Kesilen Sahneleriyle İlgili Yeni Dedikodular Açığa Çıkıyor