Menu
in

Orijinal Üçlemenin Yapımcısından Yeni “Yüzüklerin Efendisi” Filmleri Geliyor

Yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri için çalışmalar başladı. Warner Bros. yeniden Orta Dünya’ya dönmeye hazırlanırken proje New Line Cinema’ya emanet edildi.

Yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri hazırlık aşamasına geçti. J.R.R. Tolkien’in fantastik dünyasından uyarlanan seri, orijinal üçlemenin yapımcısı New Line Cinema imzasıyla beyaz perdeye dönüyor.

Warner Bros. Discovery ve New Line Cinema Orta Dünya’ya dönüş hazırlıklarına başladı. Şirket Yüzüklerin Efendisi film ve dizi haklarını da elinde bulunduran Embracer Group ile anlaştığını ve ilerleyen yıllarda yeni filmlerin geleceğini açıkladı.

Embracer Group ile yapılan bu çok yıllık anlaşma ile Warner Bros. Discovery yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri için harekete geçilebilecek. Adaptasyonda kaynak alınacak materyalin hangi Orta Dünya eseri olacağı henüz netleşmese de film stüdyosunun Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi kitaplarından ilhamla üretilecek yapımlara dair hak sahibi olduğu biliniyor. Bununla beraber, orijinal üçlemenin yeniden çevrimi ihtimali şu an için gündemde bulunmuyor.

- Reklam -

Yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri Warner Bros. Discovery Investor Call bünyesinde yatırımcılara sunuldu. Şirket CEO’su David Zaslav’ın, firmayı son zamanlarda içinde bulunduğu dar boğazdan çıkarmak için eski markaları yeniden canlandırmaya çalıştığı düşünülüyor. Orijinal kadro ile yeniden ekranlara gelmesi planlanan yeni Harry Potter filmi iddialarından sonra Yüzüklerin Efendisi’ni gelecekte nelerin beklediği merak ediliyor.

Peter Jackson’ın 2001-2003 yılları arasında çektiği The Lord of the Rings üçlemesi dünya çapında büyük beğeni toplamıştı. Üç film toplamda yapımcı şirkete 2.9 milyar dolarlık gişe hasılatı sağlamış aynı zamanda serinin üçüncü filmi Return of the King “En İyi Film” dalında Oscar kazanmıştı. Şirket daha sonrasında The Hobbit üçlemesini beyaz ekrana taşımış ancak beklenen ilgiyi görmemişti. Warner Bros.’un açıklanan Yüzüklerin Efendisi projelerinin arasında ise The War of the Rohirrim animasyonu yer alıyor.

Peter Jackson: “Warner Bros.’un Gelecek Planlarını Duymak için Sabırsızlanıyorum”

Peter Jackson, eşi Fran Walsh ve senarist Phillippa Boyens ise Warner Bros.’un Yüzüklerin Efendisi planlarından haberleri olduğunu söyledi ve şu açıklamayı yaptı:

“Warner Bros. ve Embracer anlaşmanın her aşamasından bizi haberdar ettiler. Markaya dair gelecek planlarını duymak ve onlarla bu konu hakkında konuşmak için sabırsızlanıyoruz.”

Diğer taraftan yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri dendiğinde Orta Dünya’nın sinema ve televizyon hakları problemi ise akıllarda soru işareti oluşturuyor. Warner Bros. ve Tolkien Estate arasındaki sinema hakları sorunu 2017 yılında çözülmeden önce birçok problemi beraberinde getirmişti. Amazon’un The Lord of the Rings: The Rings of Power dizisi genel anlamda İkinci Çağ’ı konu almasına rağmen kitapların sadece Ekler bölümünün haklarını barındırıyor. Amazon’un dizi senaryosunda yapılan değişikliklerin sonrasında gelecek herhangi bir eseri etkileyip etkilemeyeceği ise merak konusu. Hayranlar ise Warner Bros.’un böylesi bir riski almadan daha çok Bilbo, Gandalf ya da Aragorn gibi tanınan karakterlere yönelik solo filmler çekeceğini düşünüyor.

Warner Bros. yöneticileri Michael De Luca ve Pamela Abdy ise yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri ile Jackson’ın önceden yaptıklarını tekrarlamayacaklarını söylüyor:

“20 yıl önce New Line inanılmaz hikâyelerin, karakterlerin ve evrenin farkına vararak beklenmedik bir inisiyatif aldı. Böylece Yüzüklerin Efendisi’ni büyük ekrana taşıdı. Bu da daha sonra marka değeri taşıyacak filmlerle tanışan bir jenerasyona evirildi. İki adet üçlemeye büyük bir sevgi ve özenle sığdırılmaya çalışılsa bile J.R.R. Tolkien’in muhteşem büyüklükteki kompleks ve baş döndüren evreninde daha keşfedilmemiş birçok yer var. İzleyicileri Ort Dünya’nın derinlerine götürecek bu sinematik yolculuğa çıkmaktan onur duyuyoruz. Embracer Group ve Middle-earth Enterprises ile birlikte çalışmaktan dolayı çok mutluyuz.”

Öte yandan İsveç temelli bir oyun şirketi olan Embracer Group ise geçen günlerde Orta Dünya temalı beş farklı oyunu gelecek iki mali yıl içinde çıkaracağını da açıklamıştı.

Siz yeni Yüzüklerin Efendisi filmleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilir ve içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News üzerinden takip Kayıp Rıhtım Forum edebilirsiniz.

Kaynak: The Hollywood Reporter

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Yorum Yap

Exit mobile version