Menu
in

Türkiye’nin En Geniş Dağıtım Ağına Sahip Olan YAYSAT Kapatıldı

Doğan Medya’nın satılmasıyla el değiştiren YAYSAT faaliyetlerine son verdi. Artık ülkede dağıtım konusunda tek bir dev var.

Şu sıralar sevdiğiniz yayını bayinizde, marketlerde ya da kitapçılarda bulmakta güçlük mü çekiyorsunuz? Bunun olası sebeplerinden birisiyle karşınızdayız. Yayın Satış Pazarlama ve Dağıtım A.Ş. (YAYSAT) kasım ayı sonu itibarıyla faaliyetlerine son verdi.

Basınımızda şaşırtıcı bir şekilde pek yer almayan bu gelişme, kültür dünyamız adına oldukça endişe verici. Demirören Grubu’nun Doğan Medya’yı satın almasıyla el değiştiren YAYSAT artık bizlerle değil. Şu an ülkede yaygın şekilde dağıtım yapan tek şirket ise Turkuvaz Medya’nın sahibi olduğu Turkuvaz Dağıtım. Malum el değiştirmeden sonra, D&R, Idefix gibi markaların da bu gruba geçtiğini sizlerle daha önce paylaşmıştık. Tüm bunlar şu anlama geliyor: Yayınınızı yaygın bir dağıtım ağına sokmak istiyorsanız, artık kapısını çalabileceğiniz tek bir şirket var.

İyi Aylık Edebiyat Dergisi Notos’un yeni sayısı, diğer pek çok süreli yayın gibi bu olaydan etkilenenler arasında:

- Reklam -

1992’den beri işleyen YAYSAT, bütün hata ve eksiklerine rağmen bir alternatif konumundaydı. Görünen o ki ülkemizde medya ve kültür – sanat alanları tek bir kutupta toplanmaya devam edecek.

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

Yorum Yap

Exit mobile version