in ,

Yıllardır Gözlerden Uzak Kalan Koleksiyonluk Parçalar Kemal Tahir Halk Kütüphanesi’nde Sergilenecek

Kültür tarihimiz açısından büyük önem taşıyan edebiyat müzelerimize bir yenisi daha ekleniyor. Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla Kemal Tahir Halk Kütüphanesi’nin içine açılacak olan müze, 14 Aralık günü yapılacak bir törenle hizmete girecek.

Kemal Tahir Halk Kütüphanesi
- Reklam -
- Reklam -

Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Mustafa Köz’ün üstün gayretleriyle hazırlanan “Türkiye Yazarlar Sendikası Edebiyat Belgeliği” Kadıköy, Söğütlüçeşme’deki Kemal Tahir Halk Kütüphanesi içerisinde 14 Aralık günü saat 14.00’de yapılacak bir törenle kapılarını edebiyat meraklılarına açacak.

Hazırlıkları 18 yıl öncesine dayanan fakat prosedüre dair sıkıntılardan dolayı açılması geciken bu yapı ülkemizin kültürel belleğini korumak adına oldukça önemli bir görev üstlenecek gibi duruyor. TYS başkanı Mustafa Köz müze ile ilgili olarak, “Başta sevgili Kadıköy halkı olmak üzere, tüm edebiyatseverler Kadıköy Belediyesi’nin desteği ile önemli bir belleğe kavuşmuş olacak,” ifadesini kullanıyor.

kadikoy muze

- Reklam -

Kütüphanedeki iki bölümden oluşan bu yapının ilk bölümünü hayatta olmayan şair ve yazarların ailelerinden onay alınarak toplanan belgeler oluşturuyor. Bu bölümde merhum yazarların el yazısıyla yazılmış notlara, mektuplara, taslaklara ulaşmak mümkün.

- Reklam -

Yapının ikinci bölümü ise yine merhum yazarlardan toplanan nesnelerden oluşuyor. Gözlük, kravat, daktilo, saat vb. çeşitlilik gösteren nesneler, Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Asım Bezirci, Arif Damar, Mehmet Seyda, Melih Cevdet Anday gibi edebiyat tarihimizde önemli yer tutan insanlara ait. Bu bölümde ayrıca Umberto Eco, Doris Lessing, Susanna Tamaro gibi yazarların 17 Ağustos Depremi’nden sonra Türkiye’ye dayanışma amacıyla imzalayıp yolladığı kitaplar da bulunuyor.

Sergi hakkındaki detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Uğur Uçkıran

1991 yılında Manisa'da doğdu, Ege Üniversitesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı okudu. Halen orada yüksek lisans yapıyor. Öyküler yazdı, öyküler yayınladı. Bilgisayarında iki öykü kitabı dosyası var. Bir ayağı Arthur C. Clarke'ta bir ayağı Ahmet H. Tanpınar'da. Bir gözü Tarkovski'de Bergman'da bir gözü Christopher Nolan'da.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

kale inceleme

Kale: Antoine de Saint-Exupéry’nin Küçük Prensi Krallığını Devralıyor

the witcher

The Witcher Dizisinden İlk Videolar Sızdı