in ,

Mel Gibson Yönetmen Koltuğunda: “Lethal Weapon 5” Geliyor

“Lethal Weapon 5” filmi Mel Gibson imzası ile geliyor. Yeni “Cehennem Silahı” yapımı, serinin mizah anlayışını ve ciddi temalarını korumayı hedefliyor.

Lethal Weapon 5 - Cehennem Silahı
- Reklam -
- Reklam -

Lethal Weapon 5 filmi ufukta gözüktü. Cehennem Silahı serisinin devam macerasını Oscarlı yönetmen Mel Gibson üstlenecek.

İlk filmi 1987 yılında Richard Donner imzasıyla vizyona giren Lethal Weapon, aksiyon sinemasının unutulmazları arasında yer aldı. Mel Gibson, Danny Glover ve Gary Busey’nin başrollerini paylaştığı yapım 15 milyon dolarlık bütçesiyle dünya çapında 120 milyon dolar hasılat elde etmeyi başardı.

Serinin ikinci filmi 1989’da, üçüncü filmi 1992’de, dördüncü filmi ise 1998’de vizyona girdi. Ayrıca 1992’de aynı isimle video oyuna ve 2016’da TV dizisine de uyarlandı. Sonrasında gündeme taşınan beşinci film ise yönetmen Richard Donner’ın 2021 yılında hayata veda etmesiyle askıya alındı.

- Reklam -

Lethal Weapon 5 - Cehennem Silahı Film

Şimdi ise Lethal Weapon 5 hakkında planlar yeniden şekilleniyor. Mel Gibson, serinin beşinci macerasını yönetmek için kamera arkasına geçeceğini resmen doğruladı. Inspire Me podcast’inde konuşan Gibson, Richard Donner’ın ölümünün ardından bu ikonik seriyi devam ettirme kararı aldıklarından bahsetti.

Lethal Weapon 5 Filmi, Richard Donner’ın Yarım Kalan Senaryosundan Yola Çıkacak

İlk dört filmi yöneten Donner, Cehennem Silahı serisiyle aksiyon türünde silinmez bir iz bırakmıştı. Gibson’ın beşinci filmi yönetmesi ise eski arkadaşı ve akıl hocasına bir övgü niteliğinde olacak. Mel Gibson, Donner’ın vizyonunun ve etkisinin bu yeni adımda da yankılanmasını sağlamayı amaçladığını dile getiriyor.

Gibson açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Lethal Weapon serisinin beşinci filmini ben yöneteceğim. Diğer dört filmi yöneten Richard Donner ne yazık ki aramızdan ayrıldı. O iyi bir arkadaştı. Bana bu bayrağı eve taşıma görevini verdi. Bu yüzden bunu yapmak benim için bir onur olacak.

“Senaryoyu yazmada oldukça ilerlemişti ve biz de yola oradan devam ettik. Üzerinde çalıştık ve ortaya çıkan işten oldukça memnunum. İyi oldu, bunu yaparken çok eğlendim.”

- Reklam -

Lethal Weapon 5 - Cehennem Silahı - Mel Gibson

Gibson, beşinci filmin tonunu ise şu sözlerle açıkladı:

“Komik ama aynı zamanda oldukça ciddi. Birkaç zorlu konuyu ele alıyor, bu yüzden sabırsızlıkla bekliyorum.”

Lethal Weapon 5 filminin konusu ve vizyon tarihi gibi detaylar ise şimdilik saklı tutuldu.

Lethal Weapon 5 filmi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Cılkı çıkmış olsa bile seve seve izlerim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Dünya "Teknik Olarak" Güneş'in Yörüngesinde Dönmüyor

Dünya “Teknik Olarak” Güneş’in Etrafında Dönmüyor: Peki Gerçekte Ne Oluyor?

The Hedge Knight Dizisi İlk Görüntü

Sıradaki “Game of Thrones” Dizisi “The Hedge Knight”tan İlk Görsel