in ,

Martin Scorsese’den Sicilya’daki Antik Gemi Batıkları Hakkında Bir Belgesel Geliyor

Martin Scorsese, Sicilya’daki antik gemi batıklarını konu alan bir belgesel hazırlayacak. Ünlü yönetmen, ailesinin memleketi Polizzi Generosa’da çekim yapacak.

Martin Scorsese'den Antik Gemi Batıkları Belgeseli Geliyor
- Reklam -
- Reklam -

Oscar ödüllü yönetmen Martin Scorsese, Sicilya’nın tarih dolu sularında yeni bir belgesel projesine imza atıyor. Yeni projeyle, büyükbabasının doğduğu Polizzi Generosa kasabasına dönerek, hem köklerine olan bağlılığını hem de denizcilik tarihine olan ilgisini birleştiriyor.

Henüz isimsiz olan belgesel projesi, Cranfield Üniversitesi’nde görevli Amerikalı arkeolog Lisa Briggs’in çalışmaları üzerine kurulu. Briggs, antik gemi batıklarından çıkarılan eserler üzerinde DNA analizi gibi bilimsel yöntemler kullanarak, gemilerin, denizcilerin ve taşıdıkları yüklerin hikâyelerini yeniden canlandırıyor. Scorsese’nin yeni belgeseli, bu tür ileri teknolojik araştırmalarla Akdeniz’in derinliklerindeki tarihsel gizemleri ortaya çıkarmayı hedefliyor.

Sicilya’nın Kültür Mirası Konseyi Üyesi Francesco Paolo Scarpinato, Scorsese’nin bu girişimini coşkuyla karşıladıklarını belirtti ve yönetmenin kullanımına sundukları arkeolojik parklar ve diğer kültürel alanları heyecanla beklediklerini söyledi. Sicilya’nın ünlü Selinunte ve Lilybaeum-Marsala arkeolojik parkları, Trapani limanı çevresi, ve Favignana adasındaki tarihi ton balığı çiftliği gibi önemli mekânlar, belgeselin çekim yerleri arasında yer alacak.

- Reklam -

Martin Scorsese'den Sicilya'daki Antik Gemi Batıkları Hakkında Bir Belgesel Geliyor

Martin Scorsese’nin Yeni Belgesel Projesi Köklerine Dönüşü de İşaret Ediyor

Martin Scorsese’nin, dedesi ve ninesinin doğduğu Polizzi Generosa’ya olan bağlılığı, projeyi daha da kişisel bir hâle getiriyor. Polizzi Generosa Belediye Başkanı Gandolfo Librizzi, ünlü yönetmenin belgesel çekimleri boyunca kasabalarında bulunacağını ve bu vesileyle Scorsese’ye fahri vatandaşlık verilmesi için çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Küçük kasaba, aynı zamanda moda dünyasının ünlü ismi Domenico Dolce’nin de doğum yeri olarak biliniyor.

Belgeselin yapımcıları arasında Scorsese’nin Sikelia Productions’ı, Sicilya Kültür Mirası Departmanı ve Chad Verdi’nin Verdi Productions’ı yer alıyor.

- Reklam -

Scorsese’nin son filmi Killers of the Flower Moon, 10 dalda Oscar’a aday gösterilmişti ve yönetmenin hikâye anlatma konusundaki ustalığını bir kez daha kanıtlamıştı. Şimdi ise ünlü yönetmen, yeni belgesel projesiyle hem tarih merakını hem de kişisel bağlarını harmanlayarak izleyicileri Akdeniz’in derinliklerine doğru büyüleyici bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor. Kendisi aynı zamanda İsa peygamber hakkında yarı kurmaca bir belgesel hazırlığında.

Martin Scorsese'den Sicilya'daki Antik Gemi Batıkları Hakkında Bir Belgesel Geliyor

Ünlü yönetmenin Martin Scorsese’nin elinden çıkacak olan belgeselden beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: The Wrap

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Deadpool & Wolverine Çin'de Sansürlenerek Vizyona Giriyor

“Deadpool & Wolverine” Filmi Çin’de Sansürlü Şekilde Vizyona Girecek: Marvel’dan Açıklama Geldi

A Quiet Place: The Road Ahead Oyunundan İlk Fragman

“Sessiz Bir Yer”in Oyunu “A Quiet Place: The Road Ahead” Duyuruldu: İşte İlk Fragman